2008. november 13., csütörtök

Bemutatkozó: Balla D. Károly - Kárpátaljai Magyar Író


Író (szerkesztő, virtualizátor, blogger, imaginátor; 2007-től posztumusz író)

1957-ben született a kárpátaljai Ungváron, ma is itt él családjával. Szülővárosában érettségizett és folytatott egyetemi tanulmányokat. Közben volt laboráns, évekig tankönyvkiadói korrektorként és szerkesztőként működött. 1989-től munkaviszony nélküli szabadfoglalkozású; folyóiratokat, kiadói műhelyeket, alapítványt, internetes honlapokat alapított és tart fenn.
1973 óta publikál. Versei, novellái, esszéi a magyar nyelvterület számos orgánumában jelentek meg, több tucatnyi antológiában, gyűjteményben szerepel írásaival. Húsz önálló könyve jelent meg, számos díjban és szakmai elismerésben részesült.
Az 1980-as évek elejétől tevékenyen részt vett a kárpátalja magyar kulturális és társadalmi szervezetek munkájában, ezeknek időnként elnöke, társelnöke, vezető testületének tagja. A 90-es évek közepétől fokozatosan megválik funkcióitól, később beszünteti irodalomszervezői és kiadói működését is. 2003-tól gyakorlatilag minden kapcsolatot megszakít közvetlen környezetével.
2007-ben virtuális öngyilkosságot követett el, azóta posztumusz műveit írja és publikálja 2007 tavasza óta piréz. Az egyetlen aktív kárpátaljai blogíró.

Blogja: bdk.blog.hu

Tovább :: Balla D. Károly


3 megjegyzés:

bdk írta...

Kedves Péter, minek köszönhetem ezt a bemutatást?

Balogh Péter írta...

Kedves Károly!

Köszönöm szépen a poszthoz fűzött bejegyzésedet.Kérdésedre a válaszom a következő: Weboldalamon rendszeresen bemutatom a magyar művész-világ fiatal kiválóságait. A Te blogodat gyakran olvasom, Éva írásait pedig gyakran közzéteszem én is.

bdk írta...

Kedves Péter, ebből a "fiatal" a legjobb hír :)

Örülök, hogy olvasod a dolgainkat. Kérlek, ha te is közzéteszel valamit az írásainkból (mint Éva esetében jelzed), feltétlenül tüntesd fel a forrást. Mellesleg szólva bárki írásának az újraközléséhez a szerző (jogtulajdonos) engedélye szükséges, ezért nem lenne ellenemre, ha legalább utólag beszámolnál ezekről a közlésekről.

Ha a blogról veszed át az írást, jelezheted kommentben, ha olyan helyről, ahol nem lehet üzenni, kérlek, írj levelet: ungparty[kukac]gmail.com

Üdv, BDK