2008. november 28., péntek

Arckép: Gyebnár István diplomata, festőművész



NÉHÁNY SZÓT A FESTŐMŰVÉSZRŐL


Gyebnár István diplomata, festőművész

Középiskolai tanulmányai során festészettel és grafikával is foglalkozó édesanyja, Fejes Gizella ösztönzésére Lóránt Zsuzsa szobrászművész tanítványaként ismerkedik meg a képzőművészettel. A Dési Huber István Képzőművészeti Kör tagjaként rajzolni és festeni tanul, számos rajzversenyen, kiállításon sikerrel vesz részt. Mestere Bednay Éva (Eve B'ay) képzőművész, akinek munkásságát gyermekkora óta végigkísérte.

1986-ban végez a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán.
1995-ben egyetemi doktori címet szerez. 1986 óta diplomataként dolgozik.

Pályája során keresi a művészet és a diplomácia összekapcsolásának, emberi kapcsolatok javítására történő felhasználásának a lehetőségeit. Évekig él Berlinben, Bécsben, Londonban és Hágában. Bejárja a világ nagy művészeti múzeumait és megismerkedik távoli dél-amerikai és ázsiai kultúrákkal, művészeti technikákkal.

Utazásai során lelkes fotóművésszé válik, különleges látványok, érzések és hangulatok megfogalmazására törekszik a fotózás segítségével. 2008-ban a Photo Laureates az év legjobb fotográfusai közé választja.

Képeit számos európai fővárosban bemutatja. Többnyire absztrakt, figurális olajfestményeit, olaj-pasztelljeit, valamint fotóit többnyire élénk színek, különleges formavilág és gondolatiság jellemzi.

Elérhetőség:
E-mail:
gyebnr123@freemail.hu Telefon: +31-(0)70-352-4486
Honlap:
www.festomuvesz.hu/gyebnaristvan , www.painter.hu/gyebnaristvan

www.Artmajeur.com/gyebnr123

Forrás: Kortárs Magyar Festőművészek


Nincsenek megjegyzések: