2009. február 28., szombat

Arckép: Horgas Eszter -a megtalált út





Alkalmatlan vagyok arra, hogy a mások által kijelölt úton járjak -- fogalmazta meg Horgas Eszter fuvolaművész , aki amellett, hogy Al di Meolával zenél, egy önéletrajzi könyvvel is megörvendeztette közönségét.

A munka összeköti a két zenészt

Horgas Eszter összeköltözik Al Di Meolával?

Horgas Eszterről sokan tudják, hogy régóta nagyon jó barátságban van a világhírű gitárossal, Al Di Meolával - Bár sokan találgatták, mi van köztük, a szép fuvolista mindig is hangsúlyozta, csak baráti és művészi szálak fűzik össze őket...

A munka összeköti a két zenészt

Horgas Eszter összeköltözik Al Di Meolával?

Horgas Eszterről sokan tudják, hogy régóta nagyon jó barátságban van a világhírű gitárossal, Al Di Meolával - Bár sokan találgatták, mi van köztük, a szép fuvolista mindig is hangsúlyozta, csak baráti és művészi szálak fűzik össze őket...
2008.11.09 16:15, ma.hu




Sokan találgatták, mi van Horgas Eszter és Al Di Meola között - a szép fuvolista mindig is hangsúlyozta, csak baráti és művészi szálak fűzik össze őket, annál is inkább, mert Eszternek családja van.

Most úgy tűnik azonban, hogy ha akarják, ha nem, félig-meddig kénytelenek lesznek összeköltözni néhány napra….

Hogy ne kelljen egy próbahely és a szálloda között ingázni, kibéreltek egy házat az egész "csapatnak", így akkor próbálnak és akkor pihennek, amikor csak akarnak.

Bár
Eszter lesz egyedül nő a sok férfi társaságában, most elsősorban ő is a zenére szeretne koncentrálni, így biztosan nem ragad törlőrongyot, fakanalat viszont annál inkább Eszter ugyanis elmondta, hogy bár a Kárpátia étterem főszakácsa főz majd rájuk, ha nem is minden nap, de egy-két alkalommal ő biztosan készít egy-két finomságot a fiúknak.

Megígérte, hogy a gulyás mellé spagettit is készít majd, ami után az olasz származású gitáros biztosan megnyalja mind a tíz ujját.

Horgas Eszter – Al Di Meola

Ő és Carmen (He and Carmen) - Ősbemutató és lemezfelvétel

2008. november 14. SYMA ”A”csarnok 20 óra

Horgas Eszter és a világhírű zenész és gitáros, Al Di Meola először öt évvel ezelőtt álltak színpadra együtt a teltházas Papp László Sportarénában, amikor Bizet ”Carmen” című operájának átdolgozását adták elő.

A fuvolaművésznő akkor úgy nyilatkozott, hogy ”egy olyan Carment akartak létrehozni, ami itt és most a mában játszódik és a mának szól”. Az emberek talán ennek köszönhetően is fantasztikus módon azonosultak a zeneművel, így óriási sikere lett, itthon és külföldön egyaránt.

Nem csoda, hogy
Eszter és Al Di Meola egyaránt úgy érezték, a közönség szívesen fogadná a folytatást, így idén meg is született Ő és Carmen címmel, amelyet először Budapesten mutatnak be élőben a SYMA csarnokban.

Az Ő és Carmen története valójában az előző zenemű folytatása. Carment feltámasztják az alkotók azzal, hogy a férfi arról ábrándozik, mi lett volna, ha nem ilyen tragikus véget ér ez a szerelem. Ennek megfelelően ennek a darabnak a zenéje sokkal tüzesebb, lüktetőbb, latinosabb hangzású, ami híven tükrözi Carmen temperamentumos személyiségét is.

Amellett, hogy felcsendülnek Bizet klasszikus témáinak szintén latinos átdolgozásai, Al Di Meola és
Horgas Eszter közös munkáját is dicséri a darab, amelyet természetesen átsző Astor Piazzola zenei szelleme is. Az előadáson a magyar sztárzenészek mellett fellép a világhírű ütős, Gumbi Ortiz és a gitáros Peo Alfonsi is.

Méltán állíthatjuk, hogy novemberben az év meglepetéskoncertjének lehetünk részesei, amelyen izgalmasan keveredik az európai és az amerikai kultúra.

A koncert azért is kiemelkedően fontos lesz a művészek számára, mert itt készül el az Ő és Carmen lemezfelvétele, amely a Sony-BMG gondozásában először Németországban, majd tavasszal Magyarországon is megjelenik.

Horgas Eszter különösen boldog és büszke arra, hogy a gitárművész ügynöksége igent mondott az albumra, hiszen így ő az első magyar művész, akivel a világsztárt együtt láthatjuk egy lemez borítóján.


Forrás


A webmester megjegyzése! Mélységesen gyűlölöm a bulvár médiát!!! Weboldalam az ilyen bulvár "ízű" híreknek nincsen, és soha nem is lesz helye, de a kettő általam igen nagyra becsült művész előtt mélyen meghajolok. Al Di Meolat legkevesebb harminc éve sorolom legkedvesebb előadóim közé.


Nincsenek megjegyzések: