2009. április 29., szerda

A TÖKÉLETES OTTHON KULCSA




Ön is tapasztalta már, hogy egyes otthonokban, hivatalokban, üzletekben kellemesen érezte Magát, míg máshonnan legszívesebben elmenekült volna? Önnek is volt már olyan munkahelye, ahol kellemes légkörben, egymást megbecsülve és segítve dolgozhatott munkatársaival, míg máshol nem is szóltak egymáshoz? Gondolkodott már azon, hogy vajon mi lehet ennek az oka? Csakis rajtunk, múlik, hogy milyen vibrációk, milyen energiamezők vesznek körül bennünket? Lehetséges, hogy az épületek bioenergia mezője kapcsolatban áll az Ember bioenergia mezőjével?

Ahhoz, hogy otthonunkat, irodánkat minél kellemesebbé tegyük, legtöbbször nem elég csak a saját érzéseinkre vagy a lakberendező tanácsára hagyatkozni, ehelyett bevált, jól működő, hiteles eszközökre van szükségünk. Ilyen például a Vaszati, mely egy tisztán átlátható, ellentmondásoktól mentes, tudományos alapú térenergetikai rendszer, mely minden pontján harmóniában van a természettel. Gyökerei a többezer éves védikus írásokba nyúlnak vissza, mégis független a földrajzi és kulturális hagyományoktól, így minden országban, minden éghajlaton alkalmazható. Célja egy olyan környezet megteremtése, mely harmóniában van a természet univerzális törvényeivel. Az ilyen otthonok lakói boldogok, egészségesek, elégedettek.

A Vaszati egy komplex tudomány, mely szoros kapcsolatban áll más védikus tudományokkal, pl. az Ayurvédával a védikus asztrológiával, sőt a Gandharva védával - azaz a zene tudományával is. Ahogyan az Ayurveda egyik fő célja az ember testében keringő életenergia vagy életlevegő - a prana - megfelelő áramlásának biztosítása, ugyanígy nagy gondot kell fordítani a házban levő energia minőségére is. Ahogyan a testünket alkotó 5 elemet: a földet, a tüzet, a vizet, a levegőt és az étert egyensúlyban kell tartani, különben megbetegszünk, ugyanígy az életterünket alkotó elemeket is igyekezzünk a nekik legmegfelelőbb helyre elhelyezni. Egy-egy ügyesen elhelyezett gyertya (tűz), hintaszék vagy szélcsengő (levegő), akvárium vagy kerti tó (víz), sziklakert (föld) vagy akár a kellemes muzsika (éter) is "csodákra" képes. Ha azonban az előbb említett tárgyak nem a megfelelő helyre kerülnek, az sok esetben zűrzavart okozhat.

A Vaszati szaktanácsadás során - az általános szabályokon kívül - figyelembe veszünk olyan személyes tulajdonságokat, mint az ayurvédikus alkattípus vagy az egyéni égtáj - mely a születési horoszkópunkból számítható. Ezek ismeretében meghatározhatjuk, hogy mely égtájak a legkedvezőbbek számunkra, s mely égtájak azok, amelyeket inkább kerülnünk kell. Képzeljünk csak el valakit, aki elég hirtelen haragú, sokat ég a gyomra, gyakran kiütéses a bőre… ez mind-mind a tűz elem egyensúlyzavarára utal. Ha õ a lakásnak elsősorban azon a részén tartózkodik, ahol a tűz dominál, lehetséges, hogy még többet fáj majd a gyomra, vagy esetleg még indulatosabbá válik. Ugyanígy, ha valaki kissé izgága, de ugyanakkor gyorsan elfárad, száraz a bõre, ropognak a csontjai, akkor jobb, ha nem erősíti még tovább a levegőt magában azáltal, hogy a lakás levegő uralta területén van a szobája.

Érdemes már az építkezés vagy lakásvásárlás előtt kikérni a szaktanácsadó véleményét - vagy legalább elolvasni néhány könyvet a témában - hogy a nekünk leginkább megfelelő otthonban élhessünk. Ha azonban nem szándékozik a közeljövőben költözködni, akkor se keseredjen el, hisz a Vaszati eszközeivel szinte valamennyi lakás energiája megváltoztatható. Leghatásosabb, ha kőművest igénylő beavatkozást is végezhetünk, pl. nyithatunk egy új ablakot, áthelyezhetjük a bejáratot, stb. Legtöbbször azonban erre nincs lehetőség. Ilyenkor fordulhatunk olyan egyszerű eszközökhöz, mint a lakás átrendezése, átfestése. Érdemes kiértékelnünk a falon levő képeinket, dísztárgyainkat is: néhánytól talán meg kell válnunk, esetleg új helyet kell találni nekik. Olyan képek, amelyek szenvedést ábrázolnak, nem valók a lakásba. A folyót, patakot ábrázoló képek erősítik a víz elemet, míg a hatalmas hegyek, sziklák látványa a föld elemet erősíti. A körültekintően kiválasztott és elhelyezett növényekkel is sokat javíthatunk otthonunk légkörén. A tükrök felerősítik mind a pozitív, mind a negatív energiákat, ezért jól gondoljuk meg, hogy hova helyezzük el őket!

Előfordulhat, hogy az otthonunk problémája nagyon komoly, és ennek már meg nyilvánultak a kedvezőtlen következményei betegség, veszekedés, válás, gyakori balesetek, pénztelenség, stb. formájában. Ebben az esetben nem biztos, hogy elegendő egy-egy képet vagy egy tükröt áthelyezni. Az is előfordulhat, hogy nincs lehetőség átrendezni a lakást. Ha mégis szeretnénk tenni valamit a jövőnk érdekében, legjobb, ha a Vaszati speciális energetikai eszközeit hívjuk segítségül, melyek közül legfontosabbak a Vaszati piramis, a többezer éves Meru Chakra, valamint a Vaszati yantrák.

A Vaszati által javasolt változtatások általában nem igényelnek különösebb befektetést, mégis sokat segítenek kellemesebbé, boldogabbá tenni mindennapjainkat.



Forrás:
Vaszati


Nincsenek megjegyzések: