2009. szeptember 13., vasárnap

Gyógyító fa terápia




Nem véletlen, hogy a wellness centrumok környezetéül lehetőség szerint ősparkokat, illetve fás zöldterületet választanak, ezzel is segítve a mentális kikapcsolódást és a relaxációt.
A dús lombú fák kitűnő, kiváló orvosai a testnek és a léleknek. Fejtsük meg a fák titkait és használjuk ki, amíg csak lehet a gyógyító erejüket.

A BÜKK – kigyógyít a búskomorságból

faterápia - Life magazinKevesen tudják, hogy a bükk rendkívüli energiahordozó: a törzsétől 10-15 méteres távolságra is kisugárzik áldásos hatása. Ha bükkfaerdőben sétálunk, valósággal feltöltődhetünk életenergiával. A bükk kigyógyít a búskomorságból és elűzi fejünkből a kínzó gondolatokat. Visszaadja jókedvünket, erősíti a munkabírásunkat, élénkít, frissít. Aki vérkeringési zavarokkal küzd vagy túlérzékeny a stresszhatásokra, tartózkodjon minél sűrűbben –hetente legalább egyszer-a bükkfa közelében. Már tízperces közelség is elegendő. A fa levelei pedig csillapítják a fejfájást.

A GESZTENYE- feloldja a szorongásokat

faterápia - Life magazin
Megsebezték a szívedet vagy kételyek, szorongások gyötörnek? Keress oltalmat a gesztenyefánál. Ez a hatalmas fa, amikor virágzik pontosan olyan, mint a gyertyákkal kivilágított katedrális. A természetnek ebben a gyönyörű templomában mindenki békét, gyógyulást talál. Erőre kap, szorongásai elmúlnak, lelkébe nyugalom költözik. A gyógyászatban is fontos szerepet játszik a gesztenye. A kérgéből kivont hatóanyagokból készült gyógyszerek élénkítik az anyagcserét, gyógyítják az aranyeret és a visszeret.
A virágjából főzött tea, csillapítja a köhögést, és a szervezetből kihajtja a vizet.

A KŐRIS- erősíti az akaratot

A nagy német misztikus, Hildegard von Bingen azt, tartotta a kőrisről, hogy a higgadtság, a megfontoltság jelképe. Erről magunk is meggyőződhetünk, ha próbára tesszük a fa különleges erőátviteli képességét. Elveszettnek érezzük magunkat, nem látunk tisztán, képtelenek vagyunk bonyolult helyzetekből megtalálni a kivezető utat? Bízzuk rá magunkat a kőrisre. Energiái serkentőleg hatnak ránk, megvilágosítják az elménket, felhangolják az akaraterőnket. A kőris magjából főzött tea- az ún. madárbogyó-, a máj és lép gyógyítója. Bedörzsöléssel csillapítja az izomgörcsöket és a reumatikus fájdalmakat.

A HÁRS- megtört szívek orvosa

Találkozni a hárssal annyi, mint találkozni a tiszta szerelemmel. Ez a fa a megtört szívek és az érzelmi panaszok orvosa. Nála keressen megnyugvást mindenki, aki szerelmi bánatban szenved, s mérhetetlen boldogtalanságában még enni sincs kedve. Ilyenkor szívja be mélyen a hárs illatát, és hamarosan oldódnak kínjai, úrrá lesz kínzó szenvedélyén, és magához tér az észvesztő bódulatból. A hársvirágból főzött tea, csillapítja a köhögést, gyógyítja a náthát és a bronchitiszt, enyhíti a görcsöket.

A CSERESZNYEFA- szerelemgerjesztő

faterápia - Life magazinAcseresznyefa nemcsak a gyümölcsöskertek legszebb ékessége- főként virágba borulásának idején-, hanem a szerelem hordozója is. Erotikus hatása annyira erős, hogy már a puszta látásától is szerelem gerjed a szívekben. Szerelmi kisugárzása virágzáskor a legerősebb, de mindig bizalommal fordulhatunk hozzá, ha azt kívánjuk, hogy maradéktalanul átadhassuk magunkat érzelmeinknek. A cseresznyefa szerelemfokozó hatása elementáris, ennél fogva a szexuális gátlásokat is jótékonyan oldja fel. Ha ilyen panaszunk van, támaszkodjunk háttal-naponta 3 percig- a fa törzsének. Lábunkat zárjuk össze, mindkét karunkat jó mélyen nyújtsuk hátra, majd húzzuk előre és kulcsoljuk össze a hasunkon. Ha ettől sem bátorodunk fel, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a hiba nem a cseresznyefában van. A szárított cseresznyeszárból főzött tea, csillapítja az erős köhögést, a cseresznye leve pedig segít az alacsony vérnyomáson.

A NYÍRFA- megszabadít a kétségbeeséstől

faterápia - Life magazinMivel a nyírfa csupa erő, az emberekben is erős érzelmeket ébreszt. Fogékonnyá tesz a tiszta érzésekre. Ha erősen vonzódik valakihez, és úgy érzi, hogy imádottja nem viszonozza érzelmeit, érintse meg a fa törzsét. Ugyanezt tegye akkor is, ha kétségbeejtő helyzetéből nem lát kiutat. A nyírfaterápia legtöbb esetben sikerrel jár, 10-14 napon belül. A nyírfa oly módon is segíthet rajtunk, hogy erősíti az ösztönös megérzéseinket. Élesíti a belső látást, ennél fogva könnyebben átlátunk mások mesterkedésein, vagy különbséget tudunk tenni jó és rossz ember között. A nyírfa levelei hatásos gyógyító anyagokat tartalmaznak. A nyírfafőzet vizelethajtó és vesetisztító, a nyírfakivonatú kozmetikai szerek pedig szépítik, fiatalítják bőrünket.



Forrás: Life Magazin

Nincsenek megjegyzések: