2014. március 4., kedd

Zsolnai kulturális negyed - Pécs



.


A Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa projektnek az egyik legnagyobb beruházása a Zsolnay Kulturális Negyed, amely elkészülése után a város legvonzóbb részévé vált. A városrész 5 hektárnyi területen a már lepusztult Zsolnay Gyár területén épült fel, az egykor használaton kívüli műemlék épületek felújításával. A gyár még működő egységei átköltöztek a keleti részen található épületekbe, ezzel rengeteg hasznos területet felszabadítva a kultúrának, a művészeteknek és a turizmusnak. Az új köntösbe bújtatott épületekben változatos művészeti, kulturális, közművelődési és oktatási intézmények nyíltak meg, ezzel a Zsolnay Gyár területe Pécs eleven kulturális negyede lett.

Itt a városlakók, a turisták, az idősek és a fiatalok egyaránt megtalálhatják magunknak az értéket képviselő tartalmas kikapcsolódási formát.

A Zsolnay Kulturális Negyed funkciókat tekintve négy részre osztható, a Míves negyed, az Alkotó negyed, a Gyermek és Családi negyed és az Egyetemi negyed alkot egy egészet, melyekben megtalálhatóak a kiállítások, a bábszínház, a koncert- és színháztermek, a kézműves negyed, a látogatóközpont, az egyetemi negyed továbbá kávézók, éttermek és boltok.


Információk forrása a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed hivatalos weboldala.

Képek forrása: PécsKép.hu

Programok itt:
2014-03-07, Péntek
Pécsi Utazás Kiállítás és Vásár 

Nincsenek megjegyzések: