2014. március 12., szerda

Bőrvérzéseket gyógyít a P- (paprika) vitamin 2. rész





.
Az egész emberiség nagy hálájára érdemes kutató orvostanárok most számoltak be először az orvosi nyilvánosság előtt munkájuknak első eredményeiről és az egész orvosi világ nagy érdeklődéssel fordult a laboratóriumi kísérletek és az első klinikai gyógyítások eredményei felé. Ma már az orvostudomány birtokába vehette a Paprika-vitamint, hogy megkönnyítsen és meggyógyítson sok súlyos emberi szenvedést.

Először Szent-Györgyi Albert közölte, hogyan jött rá a P-vitamin jelenlétére a paprikában és a citromban, hogyan állította elő a gyógyításra alkalmas első preparátumokat, majd Rusznyák István dr mutatta be n klinikáján végzett első beteggyógyítások eredményét.

Beszámolt arról, hogy egy 33 éves szeged környéki munkás különös vérzéses megbetegedéssel jelentkezett a múlt év tavaszán a belgyógyászati klinikán, akinél időről-időre súlyos bőrvérzés lépett fel. Sokféle módon próbálták gyógyítani, de a kísérletek eredménytelenül végződtek, a beteg állapota nem javult.

Márciusban azután megkapta a Szent-Györgyi-intézettől az új vitamin egyik készítményét, majd a nyáron a tökéletes P-vitamin preparátumot és ekkor injekciók alakjában ezzel gyógyították. Öt kezelés után teljesen megszűntek a bőrvérzések, a beteget teljesen gyógyultan bocsátották el a klinikáról. Az új vitaminnal 12-14 nap alatt sikerült a vérzést elállítani és a betegséget megszüntetni.

Egy másik esetben egy 32 éves nő jelentkezett, akinél évek óta tartottak a bőrvérzések. Rövid kezelés után eltűntek a klinikai tünetek és a bőr teljesen normálissá vált. Az első esetek sorában kezeltek a klinikán egy 26 éves leányt, akinél több éve tartó úgynevezett vaskuláris purpurát konstatáltak, amely rendkívül súlyos orrvérzésekben jelentkezett.

17 citrininjekció után teljesen eltüntek a klinikai tünetek, a lány teljesen normális állapotba, egészségesen távozott el a klinikáról. Ezek a bemutatott érdekes és ritka esetek, feltűnő gyógyulások fényesen igazolták az új vitamin nagy jelentőségét és fontos gyógyító hatását. Ma már más irányban, más vérzéses megbetegedéseknél is igen biztató eredménnyel vizsgálják a P-vitamin hatását.

Dr Szent-Györgyi Albert professzor, akit megkérdeztünk, a következőkben volt szíves összefoglalni az új kutatás jelentőségét és egyben magyarázatát adta az új vitaminnak: - Az úgynevezett purpurás megbetegedések eseteiben a tiszta C-vitamin hatástalannak bizonyult, ezzel szemben a különleges paprikakivonatok és a citromléből előállított preparátumok alkalmazása eredményes volt.

Megállapítottuk, hogy a paprikában és a citromban – és természetesen a növények egész sorában is – a C-vitamin mellett még egy másik hatóanyag is van és ezt az anyagot P-vitaminnak neveztük el. Ez az anyag az eddigi vizsgálatokból ítélve alkalmas arra, hogy a különleges bőrvérzéseket eredményesen gyógyítja.

Természetesen ennek az új vitaminnak még más jelentősége is van, nemcsak a gyógyászatban, de a kémia más területein is. Ezekre vonatkozóan még folytatjuk – és pedig különböző irányokban – a vizsgálatokat.

A P-vitamin – folytatta a kiváló orvostanár – Szeged számára ismét érdekes jelentőséget hoz, a szegedi paprikával folytatott kísérletek során jutottunk el az új vitamin megállapításához és alkalmazásához. Tulajdonképpen nem az ábécé szabályai szerint neveztük el ezt az új anyagot, mert „szabályszerűen” L-vitamin-nak kellett volna elnevezni, mert az ábécé sorrendjében a K betűig már ismeretes volt a vitaminok sora és most ebben a sorrendben az L következett volna.

Eltértünk azonban ettől a megjelöléstől azzal az elgondolással, hogy ehhez a vitaminhoz is a paprika vezetett el, de tovább menve az új vitaminnak nagy szerepe van az úgynevezett permacbilitásnál és ebből a kettős szempontból kiindulta a P vitamin elnevezést határoztuk el, átugorva az ábécé néhány betűjét. De az elnevezésnek nincs oly döntő fontossága, lényeges az, hogy sikerült ezt az anyagot megtalálni, előállítani és most már eredményesen alkalmazni a gyógyászat tudományában.

A P-vitamin gyógyászati alkalmazásáról és az első eredményes gyógyításokról dr. Rusznyák István orvostanár, a szegedi belgyógyászati klinika igazgatója ezeket mondotta: - A vizsgálatoknak és a kísérleti munkának ma még számos ága van, a munkát természetesen tovább folytatjuk, egyelőre csak az első fejezetről, az első megfigyelésekről, amelyeket különböző bőrvérzéses betegeknél alkalmaztunk, számoltunk be az orvosi nyilvánosságnak.

Az első esetek érdekes eredményeket hoztak, de még hosszú és sokrétű munkára van szükség, hogy megállapítsuk a P-vitamin egész jelentőségét és a gyógyászatban való teljes alkalmazását. Ma még nem számolhatunk be arról, hogy az új eljárás melyik betegségcsoportokra lesz kihatással.Sok munkára és számos megfigyelésre van még szükségünk, amíg teljesen tisztán látható lesz a kérdés jelentősége.

Egyelőre az első eredményekről volt módunkban beszámolni az orvosi nyilvánosságnak. A P-vitamin alkalmazását a gyógyászat terén tovább folytatjuk, de el kell hárítani azokat a reménykedéseket, hogy a P-vitamin kezelés a vérzések minden esetében eredményes lehet.

Legutóbb például Győrből érkezett a klinikára egy szegény beteg, akinél súlyos bélvérzést állapíthattak meg, természetesen ennél a megbetegedésnél egészen más adottságok vannak és itt nem is lehet alkalmazni a P-vitamint. Tehát hangsúlyozni kívánom, hogy minden esetben nem alkalmazható az eljárás, nem szabad lehetetlen reménykedéseket támasztani, - itt csak különböző bőralatti vérzések gyógyításáról van szó a vizsgálatok mai stádiumában.

Az új vitaminkutatások kétségtelenül új hírt és dicsőséget hoztak a magyar orvostudomány számára.

Vér György (huszadikszazad.hu)

Nincsenek megjegyzések: