2014. március 29., szombat

7. Magyar Ízek Vására





Sajtra magyar!




150 kiállító -5000 íz

Március 29-30.
Millenáris, B épület

Bemutatták az ország legnagyobb sajtját!


Március 29-30. között hetedik alkalommal rendezik meg a Magyar Ízek Vásárát a Millenáris „B” csarnokában, amelynek idei központi témája a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények. Ebből az alkalomból a szervezők elkészítették az ország legnagyobb sajtját. A rekordsajthoz 150 tehén 2820 liter friss tejére volt szükség, amely így végül közel 300 kilogrammot nyom. A sajtot a Százszorszép Óvoda gyermekei, Pap Krisztián főszervező, és Mircz Nárcisz sajtmester vágták fel ünnepélyesen péntek délután.

A Vásár holnap nyitja meg kapuit a Millnenáris B épületében, amely egész hétvégén várja az érdeklődőket. A rekordsajtból az első 20 kilós szeletet a Százszorszép óvoda kapta, de a sajtot bárki megkóstolhatja majd a hétvégi vásáron.

A korábbi hagyományokhoz hűen az eseményen hazánk 150 kistermelője képviselteti magát, akik többek között olyan különlegességekkel készülnek majd, mint az édesköménnyel fűszerezett erdeigyümölcsös camambert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt, vagy a kapros zsendice.
30 sajtmester, 72 ezer liter tej felhasználásával, megközelítőleg 6000 kg sajttal és különleges kézműves tejtermékek széles skálájával készül a Vásár látogatói számára.

A szervezők emellett számos színes színpadi programokkal kívánják bemutatni a tej különféle felhasználási módját, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Továbbá megismerkedhetünk különféle konyhai praktikákkal és titkos recept ötlettel is, amely segítheti a kézműves sajtok kedvelőit a minőségi sajtételek elkészítésében.

Európa egyik igen komoly hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere, élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban. Éppen ezért szerettük volna bemutatni, hogy milyen sokszínű felhasználási lehetősége van a tejtermékeknek és milyen az igazi, minőségi háztáji sajt. – mondta el Pap Krisztián a Vásár főszervezője.

A színpadi bemutatók mellett a hétvége kiemelt programjai között megtalálható lesz a Borjour Zenit, melynek keretén belül magyar szőlőfajtákból készült borokat mutatnak be a Vásárra kilátogató közönség számára, szombaton pedig Vastag Csaba gondoskodik a jó hangulatról a sajtvásáron.

Hetedik Magyar Ízek Vására – Sajtra Magyar!

Március 29-30. között hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Ízek Vására a Millenáris „B” csarnokában, amelynek idei központi témája a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények. A korábbi hagyományokhoz hűen az eseményen hazánk 150 kistermelője képviselteti magát, akik többek között olyan különlegességekkel készülnek majd, mint az igazi házi készítésű túrórudi, a különféle bivalytej készítmények, vagy a frissen köpült vaj.


2014 tavaszán a magyar nemzeti konyha hagyományőrző nagyköveteként a tejtermékeket, azon belül is a sajtkészítményeket állítja a figyelem középpontjába a Magyar Ízek Vására. 150 kiállító közül, mint egy 30 sajtmester, 72 ezer liter tej felhasználásával, megközelítőleg 6000 kg sajttal és különleges kézműves tejtermékek széles skálájával készül a Vásár látogatói számára.

A szervezők számos színes színpadi programokkal kívánják bemutatni a tej különféle felhasználási módját, így a látogatók megismerkedhetnek többek között a vajköpülés, a jó minőségű aludttej és a házi túrórudi elkészítésének fortélyaival. Emellett számos konyhai praktikával és titkos recept ötlettel is szolgálnak a minőségi kézműves sajtok kedvelőinek a helyszínen.

Európa egyik igen komoly hagyományokkal rendelkező alapvető élelmiszere, élettani hatásai kiemelkedőek, Magyarország mégis sereghajtó a fogyasztásban. Éppen ezért szerettük volna bemutatni, hogy milyen sokszínű felhasználási lehetősége van a tejtermékeknek és milyen az igazi, minőségi háztáji sajt. – mondta el Pap Krisztián a Vásár főszervezője.

A színpadi bemutatók mellett a hétvége kiemelt programja a Borjour Zenit rendezvény lesz, melynek keretén belül magyar szőlőfajtákból készült borokat mutatnak be a Vásárra kilátogató közönség számára.

A Kézműves Magyar Ízek Vásáráról:

A Kézműves Magyar Ízek Vására eddig 6 alkalommal került megrendezésre és közel 200 kézműves gazda és kistermelő mutatkozott be eddig. A rendezvényeken 78.000 látogató fordult meg és a kezdeményezésnek köszönhetően 500 millió forint áramlott vissza a magyar gazdaságba.

Célunk

Azért hoztuk létre a Kézműves Magyar Ízek Vásárát, hogy népszerűsítsük a magyar termelőket, ízeket, és ezáltal támogassuk a magyar gazdaságot is. Évente megközelítőleg 550 milliárd Ft-ot költünk Magyarországon alapélelmiszerre, amelynek csak töredéke magyar termék. Azért, hogy ennek a pénznek minél nagyobb része a hazai gazdaságban maradjon, illetve a magyar termékek és termelők népszerűsítése céljából kezdtük el szervezni a Kézműves Magyar Ízek Vására sorozatot. Az eddigi négy vásár alatt összesen 150 kiállító mutathatta meg termékeit a mintegy 60.000 vendégnek.
Mottónk

“Hiszünk a magyar minőségi élelmiszerekben, és abban hogy ezek népszerűsítése és fogyasztása mind lelkünk, mind egészségünk, mind pedig nemzeti értékeink és gazdaságunk jobbá tételéhez hozzájárul.”

   
Forrás: http://kezmuvesmagyarizekvasara.hu/


Nincsenek megjegyzések: