2014. március 9., vasárnap

Felejtsd el a memóriazavart!



.

Napjaink legelterjedtebb betegségei a szív- és a keringési rendszert érintik. Magyarország sajnos ezen a téren élenjáró, a halálozási statisztikákat vezetik az ilyen típusú kórok következtében elhunytak adatai. Közülük nagyon sokan méltatlanul fiatalon hagyják itt szeretteiket. Sajnos a legtöbben nincsenek tisztában a keringészavarok, főként az agyi keringés zavarainak tüneteivel, a megelőzéssel és a lehetséges kezelésekkel.

A Richter Gedeon gyógyszergyár a felvilágosítás érdekében néhány évvel ezelőtt tájékoztató honlapot indított a nagyközönség és a szakemberek számára. A www.memoriazavar.hu oldal célja, hogy a memóriazavarról, az agyi keringészavarokról, illetve a stroke-ról minél szélesebb körben nyújtson információkat.

Napjainkban az életkor - és a nyugdíjkorhatár - kitolódásával fokozottan előtérbe kerül a szellemi frissesség megőrzésének kérdése. Mindenkit foglalkoztat az a kérdés, hogy hogyan tudja minél jobban megőrizni koncentrálóképességét, jó memóriáját. Sokak számára nem ismert, hogy mi okozza a memóriazavart és mikor érdemes orvoshoz fordulni. Hazánkban a stroke népbetegségnek számít, mégis kevesen ismerik az agyi keringészavarok figyelmeztető tüneteit és súlyos következményeit. A Richter Gedeon Nyrt. ezért új kezdeményezésként elindította Memóriazavar címmel új honlapját, amely mindenki - orvosok, gyógyszerészek számára regisztrációköteles szakmai tartalommal is - számára elérhető. A honlap fontos információkat tartalmaz e témában, az orvosi oldalon folyamatosan megújuló szakmai anyagokkal. A kezdeményezés célja, hogy minél több személyhez eljusson a megfelelő szakmai információ a memóriazavarról, az agyi keringészavarokról, a stroke-ról.

A honlapon részletes tájékoztatás olvasható a memóriazavarral összefüggő betegségekről, az agyérelmeszesedés okairól, az agyi anyagcsere javításának lehetőségeiről és az antioxidánsok szerepéről.

Nagyon fontos, hogy mindannyian ismerjük a tüneteket, hogy minél több ember juthasson el időben az orvoshoz – ebben segíthet ez az a honlap.

Forrás: 50+ Öreg a nénikéd!

 

Nincsenek megjegyzések: