2017. április 24., hétfő

Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált rendez a Miskolci Nemzeti Színház




Az április 25-29. között idén először, hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő fesztiválra neves külföldi és hazai alkotókat, együtteseket hívott meg a Miskolci Balett. A kortárstánc nem egy elvont, megfoghatatlan valami, hanem szórakoztató, érdekes és mindenki számára érthető színházi élmény.

Április 25-én 14:30-kor egy különleges fotókiállítással nyílik meg a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál a Miskolci Nemzeti Színházban. Éder Vera képeit az április 29-én bemutatásra kerülő Harlequinade-szenvelgők komédiája című táncjáték inspirálta, amelyet Gergye Krisztián rendező-koreográfus állít színpadra a Miskolci Nemzeti Színházban.

Fesztiválprogram:
Kamaraszínház:

Április 25. kedd 19.00 - PRIYÉR' SI PRIYER'
(Company Soul Sity - Franciaország)
A Priyèr Sï Priyèr előadás egy rítus, amely beindítja az intuíciót, hogy megérezhessük a mindennapi dolgokon túli rejtélyeket. A Soul City Company Reunion sziget legrégibb táncegyüttese. Hip Hop a mozgásuk alapja, de meghatározott táncstílus helyett egy gondolkodásmódot képviselnek, amely generációról generációra öröklődik már több, mint húsz éve.

Április 26. szerda 19.00 - REQUIEM
(Kecskemét City Balett - Magyarország)
„A Requiem alkalmas arra, hogy olyasmiről beszélgessünk, amelyről a hozzánk legközelebb állókkal is csak a legritkább esetben szoktunk." - Barta Dóra, koreográfus-rendező, a Kecskeméti City Balett vezetője, Mozart zenéjén keresztül beszél a gyászról, azonban érdekes nézőpontból, egy kisfiú szemén át vizsgálja azt.

Április 27. csütörtök 17.00 - TRASHedy
(Performing Group - Németország)
A TRASHedy humorral mesél - a tánc nyelvén - furcsa evolúciónkról, és ezen keresztül tudatos életmódra és környezetvédelemre motivál fiatalokat és felnőtteket egyaránt. A Performing Group egy fiatal, innovatív színházi társulat, amely konvencióktól mentes témákat dolgoz fel, szokatlan színházi eszközökkel.

Április 28. péntek 19.00 - SZÁLKÁK
(Feledy Project - Magyarország)
A Szálkák, Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás, rólunk, emberekről szól. „Azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége." - mondta el Feledi János, rendező. A Feledi Project célja, hogy sajátos formanyelven hozzon létre minőségi produkciókat, magasan kvalifikált művészekkel.

Játékszín:

Április 25. kedd 20.30 - MOVING OUT
(Anna Piotrowska - Lengyelország)
Az improvizációkra épülő moving ---- -- out című előadás kifejezetten a Horizont Fesztivál számára készül, az ősbemutatót a fesztivál nyitónapján láthatja majd a közönség. Anna Piotrowska koreográfus, rendező, tanár és előadó a varsói „mufmi" dance theatre igazgatójaként több mint negyven alkotást hozott létre 1995 óta.

Április 26. szerda 10.00, 14.00 - JAPANESE GARDEN
(Compagnia TPO - Olaszország)
Interaktív tánc- és színházi előadás gyerekeknek
A japánkert csupa meglepetés. Ügyesnek kell lennie annak, aki a gyorsan mozgó lótuszlevélen akar maradni! A gyerekek felfedezhetik a teret, a megjelenő képek, a megszólaló hangok logikáját.  Az olasz TPO Európa egyik legeredetibb gyerekszínházi társulata. A ccc, children cheering carpet (gyermekvidító szőnyeg), az a technológia, amelyre ez az interaktív előadás is épül.

Április 27. csütörtök 19.00 - Dr.
(Trojka Színházi Társulás - Magyarország)
Életünk egyharmadát töltjük alvással. Az álmodásnál nincs is közvetlenebb élményünk és találkozásunk a tudatalattinkkal. A Trojka Színházi Társulás álomszínháza Kafka: Egy falusi orvos című novella átiratából készült.

Április 29. szombat 19:00 - HARLEQUINADE
(Miskolci Balett Bemutató előadás - Magyarország)
A commedia dell'arte, a klasszikus balett, a pantomim és a bohócszámok tradíciójából készült előadás a tánc és a színház között keresi az átjárás lehetőségeit. A számos díjjal elismert Gergye Krisztián először rendez önálló előadást a Miskolci Nemzeti Színházban, a Miskolci Balett tagjaival.

2017. április 25-29.
Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál
Miskolci Nemzeti Színház

www.horizontfesztival.hu
https://www.youtube.com/watch?v=MmTja-K3KKI


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: