2017. április 30., vasárnap

Megnyitotta az idei szezont a Sör mi több




A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt eseménysorozata, a hazai sörkultúrát építő Sör mi több keretében hivatalosan is megnyitották a 2017-es sörszezont. A szimbolikus első korsó italt dr. Schillinger Attila, a szervezet igazgatója csapolta.



Idén tovább dolgoznak a sör és a modern magyar gasztronómia kapcsolódásának erősítésén. Ehhez jó alapot szolgáltat a prémium kategóriájú termékek forgalmának tavalyi, mintegy 10%-os növekedése. Immár hagyományosan szezonnyitó ünnepséggel indította a Sörszövetség az idei szezont. Dr. Schillinger Attila kiemelte: a hazai gyártók kiváló minőségű söröket állítanak elő és fontos szereplői a magyar gazdaságnak. Négy hazai gyárban mintegy 1700 főt foglalkoztatnak és 24000 fő foglalkoztatását teszik lehetővé a söripari értékláncon keresztül. A szövetség tagjai a tavalyi évben 72,5 milliárd forinttal járultak hozzá a központi költségvetéshez. Meghatározó a szerepük a hazai turizmus fejlesztésében is, például a hazai zenei fesztiválok és kulturális események támogatásán keresztül.

Az MSSZ harmadik éve rendezi meg a Sör mi több eseménysorozatot, amely mára a sörkultúrát fejleszteni kívánó sörgyártók összefogásának szimbóluma lett. A szezonnyitón részt vettek sörfőző kisüzemeket képviselő cégek és szervezetek, valamint innovatív sörtechnológiákat fejlesztő startup vállalkozások is. A szövetség igazgatója Vásárhelyi Istvánnak csapolta az első korsó idei nedűt, a sörgasztronómus ezt követően különleges grillétel és sör párosításokat mutatott be. Az elsők között köszöntötték frissen csapolt itallal az új szezont olyan hírességek, mint Kiss Ramóna, Mádai Vivi, Lukács Mikike, Fördős Zé és Rákóczi Feri.

„A sör a közösségi italok királya. A hazai sörök pedig kiváló minőségűek. Elkezdődött az idei sörszezon. Mindenkit biztatok, hogy bátran kísérletezzen és párosítsa kedvenc ételeit finom sörökkel" - mondta dr. Schillinger Attila.

A szervezők reményei szerint az idei szezon is a minőségi sörök, illetve a hozzájuk passzoló ételek tudatos, kulturált fogyasztásának jegyében zajlik majd. Az egész éven átívelő Sör mi több kezdeményezés számos izgalmas eseményt és aktivitást ígér, a szervezők remélik, hogy az érdeklődő, vagy éppen az új kalandokat kereső, leendő fogyasztóknak segítségére lesznek abban, hogy rátaláljanak a kedvenc sör-étel párosításaikra.

A Magyar Sörgyártók Szövetségének célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a hazai fogyasztók asztalán. A szövetség kiemelt eseménysorozata, a Sör mi több elkötelezett amellett, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát és új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt.

http://www.sorszovetseg.hu/sor-mi-tobb
 

Nincsenek megjegyzések: