2017. április 22., szombat

Csoki- és kávéfesztivál lesz a Camponában



A Campona, amely rendszeresen különleges programmal kápráztatja el látogatóit, ezúttal az érzékszervekre hat: látványos kiállításon mutatják be a csokoládé és a kávé történetét, a majáktól a belga manufaktúrákon át, egészen a modernkori kézműves édességkészítésig.



Egy különleges csokoládé-látványműhely is felépül az üzletközpontban, amely hétvégenként minden látogatónak rendelkezésére áll, aki szívesen élné át a misztikus csoki-temperálás élményét. Neves csokoládékészítők vezényletével minden fázist végig lehet nézni, ki lehet próbálni. Aki részt vesz a programon, természetesen megkóstolhatja és haza is viheti a saját maga által készített csokoládét.

Április 22-én, a Föld napját máris egy igen különleges akcióval köszönti a kiállítás: M. Tóth Zsolt, a Hungary's Got Talent műsorból megismert világbajnok jégszobrász láncfűrésszel és lángvágóval faragja ki csokoládéból a földgömböt. Másnap pedig egy mesefigura kel életre a szerszámok segítségével, szintén csokoládéból. A következő hétvégén Csokoládé Kaszinó nyílik, ahol ezúttal minden játékos nyer, marcipán golyókat és csoki tallérokat, de természetesen a nyerteseket nagyobb jutalom is várja. A gyermekeket minden alkalommal külön programokkal várják: jól hangzik a csokigyurma, és a csokis ostyafestés is. 

A Magyar Grillázs Szövetség is előrukkol egy mini szobor kiállítással, és barista ill. csokoládékészítő bemutatókkal működik majd a Kávé- és Csokilátványműhely.

A fesztivál záró hétvégéjén a Street Kitchen gasztrobloggere, a Konyhafőnök műsorvezetője, Fördős Zé is együtt „csokoládézik" a látogatókkal, anyák napján, május 7-én pedig egy látványos performance keretében Utcai Dávid fest egy különleges képet az édesanyák tiszteletére, természetesen szintén csokoládéval.

Az Anyakanyar és a Campona közös szervezésében csokipapír-tervező pályázat indult, melyre több mint 100 kitűnő pályamunka érkezett, alsó és felső tagozatos gyermekektől. A díjazott műveket egy minikiállításon a Camponában lehet megtekinteni a Csokifesztivál idején.

www.campona.hu

Németh Krisztina - EuroAstra


Nincsenek megjegyzések: