2017. április 13., csütörtök

Jönnek a FIÚK




Dubóczky Gergely matematikusból lett karmester, Vladimir Fanshil igazi világfiként irányítja a muzsikusokat, Victor Aviat pedig egy fantasztikusan érzékeny oboaművészből lépett elő dirigenssé. Ők a FIÚK, a jövő karmesterei, akik Fischer Ivánnak köszönhetően az idei évadban a Budapesti Fesztiválzenekar élén mutatkozhatnak be a budapesti közönségnek a Zeneakadémián.



Dubóczky Gergely őszi debütálása után  Fischer Iván áprilisban két fiatal tehetségnek adja át a karmesteri pálcát.
„Gyönyörűen fest, rendkívül intelligens és nagyon finom, érzékeny muzsikus. Van benne valami poézis" - mondja Fischer Iván a francia Victor Aviat-ról, akit április 14-én és 15-én láthatunk a Zeneakadémián.
https://www.youtube.com/watch?v=GqFw_CTD5ak
„FIÚK (Fischer Iván Új Karmestereket mutat be) című sorozatunk következő részében a Fesztiválzenekarhoz oboaművészként és karmesterasszisztensként egyaránt kötődő Victor Aviat vezényli együttesünket. Hangversenyének szólistái a Végh Sándor Verseny győztesei, Sebők Erika és Clément Noël. A koncert színes programja, benne egy bécsi klasszikus és egy romantikus szimfóniával, illetve a 20. század derekán íródott kamarakoncerttel ideális lehetőség egy fiatal dirigensnek, hogy művészetének több oldalát is megmutassa a közönségnek."
http://www.victoraviat.com

A FIÚK című sorozat másik tavaszi debütálója az ausztrál Vladimir Fanshil, aki már világhírű zenekarokat dirigál Berlintől Budapesten át Odesszáig. Igazi világfi hatalmas tudással és tájékozottsággal, ami ezen a pályán nagyon hasznos - mondja róla Fischer.
https://www.youtube.com/watch?v=r9sy9QV_y4g
Az ifjú maestróval április 26-án és 28-án találkozhatunk a Zeneakadémián.
„Három korszak, három műfaj. Változatos műsorral debütál Fischer Iván új karmestereket bemutató, FIÚK című sorozatában az ausztrál Vladimir Fanshil, zeneigazgatónk egyik asszisztense. Egy zenetörténeti ritkaság, fülbemászó keringődallam Oroszországból, egy jól ismert Mozart-mű a komponista korai, salzburgi éveiből, majd egy mifelénk ritkán hallott Prokofjev-remekmű, a zeneszerző hattyúdala. A kitűnő fiatal karmester mellett a két hegedűs Mozart-Concertone szólistáiként a zenekar tagjai is főszerephez jutnak."
http://www.vladimirfanshil.com

Mozart, Schumann, Glinka, Prokofjev és Honegger - ahogy azt az új generáció hallja!

2017 április 14., 15. 19:45
Zeneakadémia
Program
Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr („Linzi") szimfónia, K. 425
Arthur Honegger: Kamarakoncert fuvolára, angolkürtre és vonósokra
Robert Schumann: 1. (B-dúr, „Tavaszi") szimfónia, Op. 38
Karmester: Victor Aviat
Közreműködők:
Sebők Erika, fuvola
Clément Noël, angolkürt

2017 április 26., 28. 19:45
Zeneakadémia
Program
Mihail Ivanovics Glinka: Keringő-fantázia
Wolfgang Amadeus Mozart: C-dúr concertone, K. 190/186E
Szergej Prokofjev: 7. (cisz-moll) szimfónia
Karmester: Vladimir Fanshil
Közreműködők:
Gál-Tamási Mária, hegedű
Mózes Anikó, hegedű

www.bfz.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: