Csirke a hátsó udvarból és pár csepp whiskey. Tennessee állam egyik barátságos városából, Lynchburgből két dolog vált világhírűvé: a Jack Daniel's whiskey és Mary Bobo vendégháza. Az előbbit nem kell bemutatni, utóbbi pedig máig az a közkedvelt találkahely, ahol Jack bácsi ükunokahúgának, Lynne Tolley-nak a párját ritkító citrus ciderpuncsát lehet megkóstolni. Lynne, amellett, hogy a lepárlóban is otthonosan mozog, konyhaművészete is világhíres.
Most pedig mi is beleshetünk néhány családi receptbe.
Jack Daniel's Citrus Cider
Itt a tavasz, a kerti partik, családi, baráti összejövetelek ideje. Ezek kiváló kísérője lehet Lynne népszerű ciderpuncsa. Nem kell hozzá más, csak:
- 3 rész Tennessee whiskey
- 2 rész alma cider
- 1 rész narancslé
- 1 rész citromlé
- 4 rész gyömbérsör
- narancs-, citromkarika és néhány szelet alma a díszítéshez
Miss Margaret (Lynne édesanyjának) tanyasi sültcsirkéje
„Apa minden tavasszal hozott egy ketrecnyi kiscsibét, amiket aztán a hátsókertben szépen felneveltünk. Mire elérték a kifejlett méretüket, hozzávetőlegesen 1 kg-ot nyomtak. Ekkor anyám levágta őket, és a már feldarabolt csupasz csirkehúst fűszeres lisztbe forgatva forró olajon kisütötte" - írta könyvében Lynne, aki szerint a finom, ropogós bunda elkészítésének titka a sütésben rejlik, amiről részletesen az alábbi receptben olvashatunk.
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- só
- 2 nagy tojás
- ¼ bögre tej vagy író
- 2 bögre liszt (sózva, borsozva)
- 3 bögre olaj
Biztosan nem lövünk mellé, ha burgonyafánkkal kínáljuk, illetve villoghatunk Lynne BBQ szószával is, amelynek receptje:
- 2 ek. olaj
- ½ bögre apróra vágott hagyma
- 1 bögre ketchup
- 1 bögre almaecet
- ½ bögre Tennessee whiskey
- 1 bögre barna cukor
- 2 ek. Worcestershire szósz
- ízlés szerint: tabasco szósz, só, bors
Tennessee trüffel golyók
A következő recept azt bizonyítja, hogy milyen édesszájúak a lynchburgiek. Az elkészítésében semmi ördöngösség nincs, a titkot pedig, a whiskey-n kívül, a csokoládéban érdemes keresni, amelyből szintén kizárólag a legjobb minőségű ajánlott.
„Ahhoz, hogy a vacsora után végképp lenyűgözzem vendégeimet, mindig pörkölt pekándióval megszórt, kakaóporba forgatott, apró trüffel golyókat szolgálok fel nekik" - írta Lynne.
Hozzávalók 25-30 golyóhoz:
- ½ bögre habtejszín
- 22 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 2 ek. Tennessee Honey
- cukrozatlan kakaópor
- díszítésnek pörkölt pekándió vagy mandula javasolt
https://www.youtube.com/watch?v=6vqgFm5mmIw
https://www.youtube.com/watch?v=bdouN0JCZ4A
https://www.jackdaniels.com
Forrás: EuroAstra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése