2017. április 24., hétfő

Keddig Föld Fesztivál az Állatkertben




Keddig tartanak a Föld Fesztivál programjai a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A Föld napjához kapcsolódó ötnapos rendezvényen az Állatkert és partnerszervezetei jóvoltából érdekes programok és látnivalók várják a családokat és a tanulmányi csoportokat.


Április 21-től 25-ig, azaz péntekről keddig tart a Föld Fesztivál a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A fesztivál lényegében a Föld napjának öt napon át tartó rendezvénnyé való kibővítése, amelyet ebben a formában 2008 óta rendeznek meg a városligeti intézményben.

Az Állatkert, valamint az általa létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány mellett több partnerszervezet is részt vesz a fesztiválon. Köztük van például a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a FÖRI Természetvédelmi Őrszolgálata, az MTA ATK Talajtani és Agrokémiai Intézete és a Magyar Talajtani Társaság, az ELTE Konfuciusz Intézete, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert, a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Pest Környéki Madarász Kör, az Excelsior Hegymászó Sportegyesület, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület és az Ökocsiga Közhasznú Egyesület is.

Az Állatkert szokásos látnivalói és főszezoni kínálata mellett a Föld Fesztivál öt napján 10 és 16 óra között hét helyszínen lesznek a fesztiválhoz kapcsolódó programok és bemutatók. Többek között mentett állatokkal, illetve az állatmentéssel, a tavaszi madárvédelemmel, a hazai botanikus kertekkel és az alternatív energiaforrásokkal is megismerkedhet a nagyközönség, de lesz távcsöves madármegfigyelés és kézműves foglalkozás is.

A hétvégi napokon a kínálat további nyolc programmal egészül ki, lesz például interaktív talajtani bemutató, sziklaereszkedés a Nagyszikla oldalában, bemutatkozik a Duna-Ipoly Nemzeti Park élővilága és felszín alatti kincsei, sőt, még a kínai kalligráfia világába is elkalandozhatnak az érdeklődők.

www.zoobudapest.com
  

Nincsenek megjegyzések: