2017. április 12., szerda

Húsvét a Várkert Bazárban
Április 15 - 17. között ingyenes szabadtéri húsvéti programokkal készül a Várkert Bazár a hagyományőrzés jegyében. Hímestojás kiállítás és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a látogatók a hagyományos tojásdíszítéseket. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, állatsimogató, népzenei és mesekoncertek várják. Esténként sztárzenekarok adnak ingyenes koncertet, fellép többek között a Balkan Fanatik, a Kiscsillag és 

Lajkó Félix is.
Szabadtéri tojáskiállítás és interaktív Tojásdíszítő Ház nyílik húsvétkor a Várkert Bazár előtt.
Hat vitrinben csodálhatják meg a látogatók a Kárpát-medencére jellemző tojásdíszítés hagyományát, a viaszolt, karcolt, maratott, levélrátétes tojásokat a Tojásdíszítők Egyesületének tagjai készítették.

A Tojásdíszítő Házban óránként tartanak bemutatókat a népi iparművészek, a látogatók megtudhatják hogyan készül a hagyományos módon írott vagy a karcolt húsvéti tojás.
A család minden tagja kipróbálhatja az óriás MintaKINCStáras tojásos kirakókat és társasjátékokat. A gyerekeket minden nap kézműves foglalkozások, fajátékok, állatsimogató, játszóház, számos gyermekkoncert és festhető óriástojások várják a kertben.
Nemcsak a streetfood-osok gondoskodnak a gasztroélményekről, húsvét hétfőn Buday Péter mesterszakács tizennyolcféle magyaros fogást készít a Várkert Bazár előtt felállított színpadon.
Az egész napos népzenei koncerteket követően a Balkan Fanatik, Kiscsillag, Lajkó Félix, Cimbalimband és a Parno Graszt zenél a közönségnek a Várkert Bazár előtt, ahol nemcsak a pesti Duna-part, de a megvilágított óriás tojások fényei is gondoskodnak az egyedülálló ünnepi élményről.

A belépés minden programra ingyenes!

Részletes program a Várkert Bazár facebook és weboldalán.
 

Nincsenek megjegyzések: