2016. július 21., csütörtök

Musica nocturna - Kis esti zene Balácán
A Balaton-felvidék festői tájában - az egykori Pannonia Provincia területén - 1904-ben földművesek bukkantak a szántóföldben rejtőző római kori földbirtok-központ maradványaira. A több tucat földben rejtőzködő épület romjának feltárása régészeti sikertörténet, az ásatások a mai napig tartanak. 
A villagazdaság Közép-Európa egyik legjelentősebb római kori emléke, egykoron közel 10 hektárnyi területet foglalt magába. A földbirtok-központ főépületét számos melléképület egészíti ki; a lakóházakhoz fürdők, gazdasági épületek, és egy monumentális temetkezőhely is tartozik. A feltárás során előkerült leleteket, a mindennapi élethez, gazdálkodáshoz használt tárgyakat - restaurálásukat követően - a helyszínen állították ki. A lakóépületek itáliai hatást tükröző különleges falfestményei és mozaikpadlói eredeti helyükön láthatóak.  Nemesvámos Balácapusztán, Veszprémtől és Balaton parttól is mindössze 9-9 km-re, a római villagazdaságban 2016. július 23-án most megidézhetjük az egykori tulajdonos gazdagságát és életmódját. Egy ilyen tehetős ember és család számtalan dologgal szórakoztatta magát és vendégeit. Ezek között minden bizonnyal voltak zenei események is, amelyekre megtehette, hogy kora legjobb, legtehetségesebb művészeit invitálja meg. A Magyar Nemzeti Múzeumhoz tartozó Villa Romana Baláca most is saját kora kiválóságai közül választhat.

Musica nocturna - Kis esti zene Balácán címmel Szilasi Alex zongorajátéka édesíti majd július 23-án a nyári estét Balácapusztán, a római villagazdaságban.


Ezt az élményt kívánja most az intézmény megadni vendégeinek! Szilasi Alex világhírű zongoraművész a villa egykori fogadótermében fogja a következő darabokkal szórakoztatni a közönséget másfél órán át:

Liszt Ferenc: Orage
Liszt Ferenc: Czardas Obstinèe
Paganini - Liszt: Etude A minor
Liszt Ferenc: Funérailles
Frederic Chopin: Andante Spianato et Grand polonaiseop 22.
Liszt Ferenc: Hungarian Rapsodyno 12.

Musica nocturna - Kis esti zene Balácán SZILASI ALEX zongoraművésszel

Időpont: 2016.07.23. 19.00

www.balaca.hu
www.mnm.hu
www.facebook.com/balaca

Belépőjegy:
- ülőhely: 1500 Ft (korlátozott számban 120 fő részére!)
- állóhely: 1000 Ft

NEMESVÁMOSI LAKCÍMKÁRTYÁVAL INGYENES!
A rendezvényen egyéb kedvezmény nem vehető igénybe.

A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!
 

Nincsenek megjegyzések: