2016. július 13., szerda

2016. július 15-16. között karneváli hangulatban a villányi Rozé Fesztiválon
A villányi Rozé Fesztiválra látogatók számára sok meglepetéssel: látványosságokkal, latin fiestával, brazil utcabállal, gyerekprogramokkal, nagyszabású koncertekkel és igazi karneváli hangulattal készülnek a szervezők.

Az idei évben 26 neves pincészet rozéboraival és gasztronómiai újdonságaival találkozhatunk a Villányi Rendezvénytéren, ahol a minőségi programok mellett szombaton 16.30-kor a RozéMaraton rózsaszínbe öltözött futói is rajthoz állnak. A futók 3 km-es távon zenés felvonulás kíséretében mérhetik össze tudásukat. A leggyorsabb és a legkreatívabb indulók értékes díjakat és villányi rozéborokat nyerhetnek. Az útvonal teljesítése természetesen idén sem elegendő feltétele a díjazásnak, a női, férfi és gyermek kategóriában induló futóknak 3 kijelölt ponton rozéfröccs vagy (a kisebbeknek) málnaszörp frissítőket is el kell fogyasztaniuk ahhoz, hogy versenyben maradjanak.
Nevezés: Online: július 15. 10.00 óráig (http://www.villanyiborfesztival.hu/roze/rozemaraton)
A helyszínen: július 16-án (szombaton) a Villányi Rendezvénytéren, a RozéMaraton regisztrációs pavilonjában 10.00 - 16.00 óra között

A 6. éve a villányi Önkormányzat szervezésben megrendezésre kerülő ingyenes Rozé Fesztivál egyik fontos újdonsága lesz a fesztiválbusz, amely Pécs és Villány között szállítja majd a fesztiválozókat.

A Rozé Fesztivál nagyszínpadi produkciói:
26 borászat - a legfrissebb rozé borok - gasztronómiai élmények - karneváli hangulat - gyerekprogramok - vetélkedők - sportprogramok

Július 15. (péntek)
19.00 Pixelplants
Az indie-electronica halott? Dehogy, csak megpihent! Jól tudja ezt a pécsi Pixelplants is, akik kiválóan lavíroznak a pop és a new wave hullámain.

21.00 Honeybeast
Érzelmes extrémitás, kiszakadó lélek és józan racionalitás, akár egy szál gitáron is előadható dalok és végsőkig kidolgozott hangszerelés; tábortűz-romantika és nadrágszár-lobogtató basszus, vonósnégyes és kifacsart elektronika, finom irónia, metsző szarkazmus és mély emberi drámák a szövegekben - ez a Honeybeast.

23.00 Intermezzo Latin Club
Lüktető ritmusok, vérpezsdítő dallamok, LATIN FIESTA! A zenekar a latin zene utazó nagykövete. Stílusukban a latin pop, latin rock és ska zenét ötvözik. Koncertjükön lüktető ritmusokon, vérpezsdítő dallamokon keresztül élheti át a közönség azt a bizonyos latinos életérzést.

Július 16. (szombat)
10.00-18.00 Népi játszóház
Vesszőkosaras körhinta, fajátékok, csigafuttatás, lépegetők és gólyalábazás mellett logikai és ügyességi játékok, sőt igazi lovagi torna is várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

16:00 RozéMaraton - Bemelegítés 
A futóverseny előtti közös bemelegítés Csuka-Maul Anikóval, az Xfight Team edzőjével, a hangulatfelelősök pedig SolymiConga és DJ Duly.

16.30 RozéMaraton - 1000 hosszúlépés Villányban
A rózsaszín futóverseny során a 3 km-es távon fröccs és málnaszörp frissítők várják a résztvevőket, akik zenés, kongás felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futhatják végig a távot.

17.00 Rozé Szépségverseny
A futóversenyen indulók legötletesebb jelmezeinek és kiegészítőinek színpadi zsűrizése.
A nyilvános jelmezmustra 15.30-kor kezdődik.

20.00 ByeAlex és a Slepp
A ByeAlex és a Slepp együttes frontembere Márta Alex hírnevét annak köszönheti, hogy 2013-ban részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon. Az énekes 10. helyezést ért el a „Kedvesem" című dalával, ezzel elnyerte 2013-ban „Az év hazai felfedezettje" díjat. A fiatal tehetség ezt követően együttest alapított "ByeAlex és a Slepp" néven.

22.00 Intim Torna Illegál
Hat éve legálisan cirkuszolnak ezek a tornacipős hipnotizőr királyok, akik egy egész országot tanítottak meg arra, mi mindenért kell lyukat vágni a kádba. Akik örökké őrzik az emlékeket a mennyország kapujában, mert mindenkinek igaza van. Örömzenéjük határozottan rak fészket a köztudatba, jellegzetes hangzásuk, befogadhatóan mély üzeneteik, közvetlen stílusuk hazánk egyik legkedveltebb zenekarává tette őket.

23.30 DJ Creenshaw

A Rozé Fesztiválon bemutatkozó pincészetek:
Csányi Pince, Sauska Pincészet, Maul Pince, Vineas Tenkes Pincészet, Lelovits Pincészet, Gere Attila Pincészete, Ősi Gábor Pincészete, Csillagvölgy Pincészet, Günzer Tamás Pincészete, Heumann Pincészet, Bock Pince, Günzer Zoltán Pincészete, Agancsos Pincészet,  Mokos Pincészet, Bocor Pince, Blum Pince, Joó Tamás Pincészete, Maczkó Pince, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Polgár Pince, Jekl Pince, Tiffán's Pincészet, Vylyan Pincészet, Batthyányi Pince, Kovács-Harmat Pincészet, Hortus Croatiae Borász Egyesület.

2016. július 15-16
RozéMaraton - Rozé Fesztivál
Villány, Rendezvénytér

http://www.villanyiborfesztival.hu/roze

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: