2016. július 19., kedd

A Lux Express naponta három járatot indít Krakkóba
A Lux Express naponta háromszori járatainak és a vonzó áraknak köszönhetően Budapestről is könnyen elérhető Lengyelország régi fővárosa, Krakkó, mely számos műemlékével és érdekes nyári kulturális programmal csábít. Krakkó, Lengyelország egykori fővárosa az egyik legszebb és legismertebb lengyel város. Főleg történelmi műemlékeiről és ritka művészeti alkotásairól ismert, de gazdag zsidó kulturális gyökereiről is, melyek most kerülnek újra feltárásra. Krakkó gasztronómiai programokban is bővelkedik. Érdemes tudni, hogy Varsó mellett Krakkó az egyedüli lengyel város, melynek éttermeit a nagy presztízsű Michelin-étteremkalauzban is kiemelték.
Krakkóba kényelmesen el lehet jutni, többek között a Lux Expresszel utazva.
A busztársaság július elejétől módosította menetrendjét és jelenleg naponta 3 járatot indít Krakkóba és vissza:
  • Budapest-Krakkó: 8:00, 16:00, 23:50
  • Krakkó-Budapest: 8:00, 16:00, 23:50
Az egy főre jutó utazási költség körülbelül 3139 forintnál (10 euro) kezdődik oda-vissza útra számítva, míg egy család (2 felnőtt és 2 gyermek) számára ugyanezen az útvonalon körülbelül 12 558 forint (40 euro) oda-vissza úti költségre lehet számítani, a promóciót figyelembe véve.
A Lux Express utasai számos kényelmes szolgáltatást vehetnek igénybe, mint az ingyenes wifi, a díjmentes kávé és tea, az üléspároknál elhelyezett csatlakozók. Ezen túlmenően a Lux Express ügyfeleit kényelmes, dönthető ülések, komfortos lábhely, valamint személyre szabott multimédiás rendszer várja, melyen filmet nézhet, zenét hallgathat, vagy az elérhető játékcsomagból választhat. A busztársaság autóbuszain a helyek számozottak, melyek közül az utasok a saját tetszésük szerint választhatnak az internetes jegyvásárlás során.
Nyári látványosságok Krakkóban
A kultúra kedvelői a Krakkóban megrendezett számos esemény közül választhatnak. Közülük az egyik a nagy népszerűségnek örvendő Kraków Live Festival zenei fesztivál augusztus 19-20-án. A színpadon olyan sztárok lépnek fel, mint a Massive Attack, a The Chemical Brothers, a Sia vagy a Haim. További részletek a rendezvény weboldalán találhatók.
www.livefestival.pl
További érdekes nyári zenei esemény még Krakkóban a Nyári Jazz Fesztivál, mely július 23-án kezdődik (www.crajazz.com), valamint a Férfias Zenélés (Męskie Granie) ciklus keretében megrendezett koncert, magas zenei színvonalat képviselő népszerű, fiatal zenészek közreműködésével. Fellépésük augusztus 13-án tekinthető meg a Korona Stadionban (www.meskiegranie.pl/koncerty/krakow).
Krakkó legnevezetesebb és legismertebb műemlékei a Wawel-dombon találhatók. A turisták itt megtekinthetik a Királyi várat és a Székesegyházat, melyben koronázták és helyezték végső nyugalomra a legnagyobb lengyel királyokat. Szintén fontos építménye még a városnak a Mária-templom és annak Wit Stwosz által készített, kimagasló remekműként elismert oltára. A krakkó-i kirándulás szintén kivételes alkalmat nyújt Leonardo da Vinci egyik leghíresebb festményének - a Hölgy hermelinnel művének megtekintéséhez. A festmény jelenleg a Czartoryski múzeum gyűjteményében található és az egyik legértékesebb kincse.
De Krakkó nem csak műemlékekből áll. A város tele van fiatalok által látogatott felkapott helyekkel. Jó példája ennek a zsidó társadalom gazdag múltját bemutató Kazimierz városrész. A városrész népszerűsége folyamatosan nő mind a turisták, mind Krakkó polgárai körében. Krakkóba vonzanak a jó állapotban megőrzött zsinagógák és temetők, az újonnan létrejövő, a városrész kulturális örökségére emlékeztető képzőművészeti galériák, régiségkereskedések és éttermek. A városrész műemlékei az UNESCO világörökségi listájára is felkerültek.
„Mi a Lux Express-nél nagy potenciált látunk a Budapest-Krakkó összeköttetésben. Az utasaink a mi buszainkat választják a kimagasló utazási komfortra és a számos kényelmes megoldásra, többek között a személyes multimédia centrum miatt. És mindezt vonzó áron" - jelentette ki Hannes Saarpuu, a Lux Express Csoport ügyvezetője. „A nyaralási időszak elején bevezetett menetrenddel válaszolunk az utasaink elvárásaira" - tette hozzá Hannes Saarpuu. Mostantól a Lux Express buszos utazás időben még hatékonyabb lesz, mert a busztársaság menetrendjében többek között éjszakai járatok is szerepelnek, melyek révén az éjszaka az utazásnak, míg a nappal a városnézésnek szentelhető.
Valamennyi belföldi és nemzetközi járaton állandó árengedmények érvényesek: 80% a 7 éven aluli gyermekek, 40% a 16 éven aluli gyermekek, 10% a 26 éven aluli fiatalok és a 60 évnél idősebbek számára. A Lux Express ezen túlmenően még egy PINS hűségprogramot is kínál, mely az összes útvonalra érvényes. A megtett utak függvényében az utasok akár 40% kedvezményt is kaphatnak.
A Lux Express Csoport a Balti-tengeri régió legnagyobb expressz útvonalakon szállító nemzetközi autóbusz társasága. A legsűrűbb csatlakozásokat kínálja a Balti államok között, valamint Lengyelországba (Varsó, Poznań, Krakkó, Kielce, Rzeszów és Suwałki), továbbá Rigába, Vilniusba, Kaunasba, Szentpétervárra, Moszkvába és Minszkbe. A busztársaság autóbuszai úgyszintén közlekednek még Prágába, Bécsbe, Brnóba, Pozsonyba, Budapestre, Helsinkibe és Berlinbe. A Lux Express járataival, utazási költségeivel, kedvezményeivel, valamint a helyfoglalással és a jegyvásárlással kapcsolatos valamennyi információ megtalálható a társaság weboldalán.
www.luxexpress.eu


EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: