2016. július 21., csütörtök

Lábdi Piac szombat délelőttönként
Sikeres termelői piac első évfordulóját ünneplik szombaton délelőtt Badacsonylábdihegyen, a Herczeg Ferenc Strand melletti sétányon. A Balaton egyik legfiatalabb termelői piaca minden szombaton 7-től 12 óráig várja a vásárlókat, ahol elsősorban a badacsonyi régióban és annak környékén élő ős- és kistermelők kínálják portékájukat.A tavaly júliusban megnyitott Lábdi Piac szombat délelőttönként várja az érdeklődőket friss zöldséggel, gyümölccsel, hús és tejtermékekkel, termelői mézzel, lekvárokkal, szörpökkel, házi készítésű süteményekkel, mézeskaláccsal, kézműves élelmiszerekkel, gyerekprogramokkal és nyuszi simogatóval.
A Lábdi Piac jelenleg idényjellegű, tavasztól őszig működik, ahol a vásárlás egyben közösségi élmény is, hiszen a helyi termékek kóstolása mellett mindig jut idő a beszélgetésre, tapasztalatcserére, egy-egy jó recept megosztására.
A Badacsonylábdihegyen, a strand mellet működő termelői piac elmúlt egy éve alatt stabil eladói kört és vásárlóközönséget épített ki, igazi közösség szerveződött, a szervezők ebben is látják a kezdeményezés sikerét.
A piac mellett minden szombaton gyerekprogramokkal, kézműves foglalkozásokkal is készültek a szervezők, a legnagyobb sikere a gyerekek körében a nyuszi simogatónak van.
A badacsonylábdihegyi termelői piacon július 23-án reggel 7 és dél között tehát nem egy - immár hagyományosnak mondható - piacra várják a Badacsony térségében élőket és nyaralókat, hanem igazi születésnapi bulira, tortával, bográcssütéssel és egyéb meglepetésekkel.
A piac helye: Badacsonylábdihegy, Herczeg Ferenc strand melletti sétány A piac ideje: minden szombaton (szeptember végéig) 7-12 óra között.

www.labdipiac.hu
  www.facebook.com/labdipiac


EuroAstra
  

Nincsenek megjegyzések: