2009. október 14., szerda

A fehér mágia titkai



Találtam, egy érdekes kis könyvet a fehér mágiáról. Szeretném ha beszélgetés tárgyát tudnák képezni a következő részletek.

...Mi történik ha nincs senkink? Nincs kedvesünk, akivel megoszthatjuk titkainkat, nincs kéz, amely megsimogat. Nincs hang, amely kimondja a legtitkosabb gondolataidat. Mi történik akkor?
Ha csak vágy van, és nincs beteljesedés. Ha nincs nő, aki ösztönösen megérti, ami mozgat téged;
ha nincs férfi, aki megért, még akkor sem, ha nem élsz egyedül. Mi történik akkor?
Légy vele tisztában, hogy ez a sajnálatra méltó állapot csak azt a szellemi állapotot tükrözi vissza, amikor a fej és a szív, a gondolkodás és az érzés, a nő és a férfi(többé) nem találja meg egymást. "I specialize in loneliness - in loneliness I specialize" (Magányra szakosodtam), énekli Boy George. Mit jelent egyedül lenni? Ki van egyedül? Tegyél meg mindent, amire csak képes vagy, hogy saját magadban egyensúlyba hozd a kettészakadt emberi lény részeit, és egységbe forraszd öket. Ez csak akkor lehetséges, ha a fej meghajol a szív elött. Figyelj mindig a szíved hangjára, és használd közben az eszedet. Ha a szíved ösztönösen sugall valamit, kövesd, és ott, ahol szükséges, döntsön az értelmedet, hogy melyik a legjobb megoldás. Ne szíts viszályt magadban Ne engedd, hogy a gondolat hangja bármikor is ellentmondjon az őszinte érzésnek. Hagyd, hogy mindig az istennő "legyen felül".
Az a tudatosodási folyamat, amely igy megkezdődik benned, a hétköznapokban is vissza fog tükrözödni.
Hiszen ott fogsz találkozni a valódi másik feleddel, akit eddig fátyol fedett elöled; most azonban felismered, és szeretni fogod. Nincs értelme vadászni a másik feledre, vagy önmagadon kívül keresni, amíg nem mutatkozott meg saját lényedben...

...Először mindig magadban keresd azoknak a dolgoknak az okát, amelyek veled történnek. Örülj ha megtalálod magadban az okot, mert csak akkor tudod ténylegesen megváltoztatni a sorsodat, ha ezeket az okokat kiküszöbölöd. Aki azt hiszi, hogy valóban ártatlan egy bizonyos történésben, az azt mondja: "Nem tudok változtatni rajta". Figyelj és értsd meg, hogy a történés mit mond!...

...Minden férfiban és nőben egy fél ember epekedik arra, hogy a másik féllel való egyesülés révén kiszabaduljon az elszigeteltségből - ennek az egyesülésnek gyümölcsei a gyermekek. A házasság szentség. Légy erröl meggyözödve, és ne hagyd, hogy az ellenkezőjét próbálják meg veled elhitetni...

...Minden nőben benne él a termékenység istennője. A nő a házasságban a férfival való szellemi egyesülés során ébred rá saját magára. Ez az egyesülés teremt lehetőséget a férfinak arra, hogy megtapasztalja a nőben a végtelent. A másik féllel való összeolvadás szellemileg, érzelmileg és testileg más-más módon fejeződik ki, életerőt, öntudatot és boldogságot ajándékoz a két félnek...

Amennyiben felkeltettem az érdeklődésedet, és érdekelnek a színek, illatok, növények gyógyító hatásának mibenléte, úgy tudom minden érdeklődőnek figyelmébe ajánlani.

Noud van den Eerenbeemt
A Fehér Mágia Könyve
(A mai boszorkányoknak)

Szabados Ágnes - Esoteric Portal

2 megjegyzés:

sat. írta...

Egy lány eccer azt írá néköm: milljók vannak egyedül s keresik társuk'. Főként rajtunk áll hát, hogy társra találjunk. Ehhö' az is köll, hogy ne a saját igényink helyezzük előtérbe, hanem a Másikra figyeljünk, arra, amit Ő mond, ad, kér - kimondatlanul is, amire igazán szüksége van, s amit talán csak mi adhatunk meg Néki a bennünk rejtező Szeretet által. Legyünk természetesek, egyszerűk, szerények, bízzunk a Másikba' is, s magunkba is, de tán mégse abszolút mód'. A föltétlen, abszolút hit csak az Abszolútot, Istent illeti meg, s nem az esendő embört, a változékonyt, viszonylagost. Ha csalódunk, ne a Másikat hibáztassuk, hanem a saját megalapozatlan elvárásink. Ne higgyünk föltétlen a saját őszinte érzésinkbe' se, hanem egyedül csak az Abszolút Isteni Szeretet hatalmába'. De ugyanakkor tán mégis minden embörbe' ott van az isteni lélekszikrácska is /scintilla animae Eckhart mesternél s Böhme Jákobnál, a görlitzi suszternél is), bocsássuk hát meg a Másik s a magunk vétkit, bízzunk, higgyünk a megtérésbe', mégha föl is köll áldoznunk magunkat Érte. A Másikért vállalt áldozat, (nem mazochista) szenvedés "kibírhatatlan" tetőpontján talán a Végtelenbe olvadunk.

Balogh Péter írta...

Köszönöm szépen Tiborkám a kommentet. Valamikor került már fel ebben a témában, szinte ugyanezen tartalommal egy post-om. Meg kellene keresnem, de időhiányban szenvedek állandóan.