2016. szeptember 22., csütörtök

XI. Országos Étterem Hét - 7 nap a kulináris élvezetek jegyében




Az ősz beköszöntével ismét elindul az Országos Étterem Hét, ami immár a XI. alkalommal várja a minőségi gasztronómia kedvelőit.  A 3.300 forinttól kezdődő www.etteremhet.hu weboldalon keresztül.
3 fogásos menüsorokat 2016. október 10-16. között kóstolhatják meg az érdeklődők. Az őszi programban több mint 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vesz részt, amelyekbe már szeptember 21-től lehet előzetesen asztalt foglalni, kizárólag a
Az Országos Étterem Hét jó alkalom arra, hogy bárki megismerhesse a magyar vendéglátás legkülönlegesebb fogásait, illetve a hazai éttermek színe javát. A vendégeknek a normál, 3.300 Ft-os áron elérhető menüsorokon túl ezúttal is lehetőségük lesz arra, hogy néhány exkluzív, Michelin ajánlással rendelkező étterem prémium menüsorait is megkóstolják, 4.900 Ft-ért. A résztvevő éttermek mindegyike saját konyhájának legjavát kívánja bemutatni, ínyenc és változatos ételeket felszolgálva a vendégeknek.
A Magyarországon egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Országos Étterem Hét sikerét jól példázza, hogy a legutóbbi alkalommal több mint 24.000-en látogattak el a résztvevő éttermek valamelyikébe. Ezen kívül olyanok is sokan voltak, akik az 1 hét alatt több éttermet is kipróbáltak, fokozva ezzel a kulináris élvezeteket. 
Az Étterem Hét iránt a vendéglátóhelyek érdeklődése is töretlen, így ez alkalommal már több, mint 110 étterem csatlakozott a gasztronómiai programhoz.
A teljesség igénye nélkül néhány visszatérő résztvevő: 67 étterem (Székesfehérvár), ARAZ étterem, Buddha-Bar Budapest, Café Astoria Restaurant, FIRE étterem, Gundel étterem, Halászbástya étterem,  IKON étterem (Debrecen), Jankovich Kúria (Rácalmás), Kistücsök étterem (Balatonszemes), La Perle Noire Restaurant, Macesz Bisztró, Manna étterem, Paris Budapest étterem, Pesti Disznó Bisztró, SonkaArcok, Spoon hajó, Trattoria Mamma, VakVarjú étterem, Vár: a Speiz étterem, Végállomás Bistorant (Miskolc). Az újonnan csatlakozott éttermek között köszöntjük többek között: Alcazar étterem, Aviátor étterem, BL YachtClub (Balatonlelle), Buda Gourmet Bistro, Innio food wine coffee, Japanika Sushi Bar, Trattoria Toscana, Zsolnay Kávéház Budapest.
Az 1 hetes program célja egyebek mellett az, hogy felhívja a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve, hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítson, akik csak ritkán, vagy sosem járnak étterembe. 
Az XI. Országos Étterem Hétre személyesen vagy telefonon nem lehet asztalt foglalni, kizárólag online a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül. A vendégek az asztalfoglalás elküldése után azonnali visszaigazolást kapnak e-mailben a foglalás sikerességéről. A minőségi vendéglátás érdekében az egyes éttermekben lefoglalható helyek korlátozott számban lesznek elérhetőek, így érdemes minél hamarabb rögzíteni az internetes felületen a foglalási igényeket. 


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: