2016. szeptember 27., kedd

Bartók és rock: világpremier Budapesten




Rock-al fűszerezett Bartók-feldolgozásokat ad elő négy hegedűművésszel együtt Török Ádám és Papp Gyula 2016. október 9-én. Az egyedülálló előadás apropója a Bartók Év.

Világon egyedülálló zenei utazásra hív Papp Gyula és Török Ádám a Mini együttesből, akik a Bartók Év kapcsán négy hegedűművész hölgy társaságában saját Bartók-feldolgozásaikat adják elő "rockosított" formában 2016. október 9-én Budapesten, a Marriott Hotel báltermében persze a legendás MINI balladák is elhangzanak a hegedűs hölgyek segítségével.

"Gyulával 45 évvel ezelőtt figyeltünk fel Bartók bámulatos világára, a Kárpát-medence és a magyarság gyönyörű népzenéjére. Azóta missziónak tartjuk, hogy Bartók zenéjét olyan néprétegekhez hozzuk közel, akik egyébként nem hallgatnák. Bartókszemüvegén keresztül közelítünk a magyar népzenéhez, átvesszük a csodálatos dalokat és rock-ot teszünk hozzá, ami egy világpremier, mi találtuk ki, senki más nem csinál ilyet" - mondta Török Ádám.

"A komolyzene, a rock és a jazz ötvözése nagyon veszélyes dolog. Van néhány olyan feladat, amit ahhoz tudnék hasonlítani, amikor az artisták biztosítóháló nélkül lógnak a trapézon. Senkinek sincs egyszerű feladata: a vonósnégyesnek és nekünk is komoly megmérettetés ez a tempó, a hangszerelés és ritmusvilág miatt egyaránt. A végeredmény viszont valami egészen fantasztikus, mindenkinek hallania kell" - tette hozzá Papp Gyula.

A "BARTÓK ON ROCK - MINI ACOUSTIC WORLD" koncerten az eMeRTon- és Blues-Életmű díjas Török Ádám (fuvola, ének, percussions), Papp Gyula (zongora), Nagy István (bassgitár) és Tóth Dénes (akusztikus dobok, ütőhangszerek) egy női vonósnégyessel együtt lépnek színpadra. A vonósnégyes vezetője Kézdy Luca aki kiváló jazz hegedűs is.

A koncert a Danubius Music menedzselésével és az Art Anzix Színház szervezésében valósul meg.
A produkció elhangzik még a Zene Világnapján, október elsején Balatonfüreden is.

Jegyvásárlás: http://www.eventim.hu/hu/jegyek/torok-adam-lemezbemutato-koncert-budapest-marriott-hotel-balterem-432188/event.html



Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: