2016. szeptember 6., kedd

Nobel-díjas író darabjával érkezik a fővárosba a Zenthe Ferenc Színház




A salgótarjáni „Hazatérés" főszerepét Mikó István alakítja. Világhírű darabbal mutatkozik be a Vidéki Színházak Fesztiválján a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Harold Pinter Hazatérés c. tragikomédiáját 2016. szeptember 8-án, csütörtökön este láthatja a budapesti közönség a Thália Színház Arizona Stúdiójában.

A vendégjáték számtalan pikantériát tartogat. A főszerepben a Jászai-díjas Mikó István alkot maradandót, míg a produkció révén tér vissza a fővárosba - ezúttal rendezőként - a Vígszínház egykori oszlopos tagja, Gyuriska János. A darabban az ország egyik legismertebb „hangja", Csernák János is színre lép.

A Thália Színház kilencedik alkalommal rendezi meg hagyományos évadnyitó eseményét, a Vidéki Színházak Fesztiválját. A szervezők idén először válogattak be az ország legfiatalabb színházának számító salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház repertoárjából egy irodalmi Nobel-díjas írótól származó darabot.

2016. szeptember 5-től 7 nap alatt 9 előadás várja majd a színházkedvelő közönséget a fesztiválon. A rendezvény a Szolnoki Szigligeti Színház Hello, Dolly! című musicalével kezdődik, de más klasszikusok - pl. Tartuffe (Tatabánya), Bánk bán (Békéscsaba),  Szerelem (Kaposvár) - is színre kerülnek, ahogy a Broadway-darabok (Pillantás a hídról - Miskolc) egyaránt. A színházi szemle szeptember 13-án ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul, ahol az öttagú zsűri számos kategóriában jutalmazza a díjazottakat. 

Gyuriska János Súgó Csiga-díjas rendező az eddig közel 25 előadást megélt, országos sikerű Hazatérés című produkciót így mutatta be:
„Négy férfi - az idős apa, két felnőtt fia és idős testvére - évek óta élnek egy londoni házban anya nélkül, nő nélkül. Váratlanul megjelenik az Amerikában élő harmadik fivér fiatal feleségével. Mulatságos, borzalmas, szentimentális, vicces, fájdalmas. Sírni kell, és persze röhögni. Tragikomédia. Egy klasszikus a múlt századból..."

Az apát alakító Jászai-díjas Mikó István mellett a kőszínházi, filmes és televíziós munkáin túl Harrison Ford és Liam Neeson állandó magyar hangjaként is ismert Csernák János is szerepet kap a darabban, akárcsak a zenthés társulati gerinc (Albert Péter, Máté Krisztián, a felvidéki Erdélyi Gábor és K. Müller Zsófia).

Az évadonként közel 200 előadást játszó Zenthe Ferenc Színház budapesti bemutatkozására 2016. szeptember 8-án, csütörtökön 19 órakor kerül sor a budapesti Thália Színház Arizona Stúdiójában.

http://zentheszinhaz.hu
http://www.thalia.hu

Nincsenek megjegyzések: