2016. szeptember 19., hétfő

Nem csak a reumások Mekkája




Időjárási szempontból rendhagyó nyáron vagyunk túl, hiszen az előző évekhez képest gyakran csak a naptár engedett arra következtetni, hogy milyen hónapban is járunk. Ezt a helyzetet leginkább a vízparti települések, és a szabadtéri időtöltésre, strandolásra orientálódott fürdőhelyek érzik meg, azonban az szezon végeztével a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő - hacsak az időjárást nem számítjuk - nem panaszkodhatott.


Borongós, esős hétvégék és rosszkor időzített hőségriadók jellemezték 2016 nyarát, így a fürdőzés szerelmeseinek alapból kevesebb esélyük volt élni hobbijuknak, ám ha figyelembe vesszük azt a tényt, hogy a tavalyi szezon során megtapasztalt rekord meleg jelentősen megdobta az egy évvel ezelőtti nyár strandlátogatóinak számát, így a két szezon összehasonlítása kimondottan igazságtalannak tűnik. Ettől függetlenül a Harkányi Gyógy- és Strandfürdőnek nincs oka szégyenkezni: noha a strandfürdőjegyek eladása csökkent, a vásárolt gyógyfürdőjegyek száma nőtt, így a barátságtalan nyár nem volt jelentős hatással a fürdő árbevételére.

Jól időzítette a fürdő a városvezetéssel közösen finanszírozott, hét csúszdából álló csúszdapark megvalósítását is, hiszen a július elején megnyitott komplexum a nyár során közel 30 ezer jegyet adott el, ami egyrészt nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Harkány áremelés nélkül legyen képes elérni a 2016-os évre kitűzött időszakos célokat, másrészt sikeresen segítette a fiatalok és családosok visszacsábítását, valamint a törzsvendégek megtartását.

A fürdő további újításokkal is készül, hogy a belépés még egyszerűbbé váljon: az új beléptető rendszer telepítése már idén megkezdődött, a kapuk felállítása a következő szakaszban várható, míg a nemrég frissített és az új technikai kihívásoknak megfelelő kasszarendszer mellett várhatóan januártól az online jegyvásárlás is elindul. A technikai újdonságok mellett az épület felújítása sem marad el: jövő tavasszal a kettes épület kerül átalakításra, valamint a gyermekmedence környezetnének felfrissítése is napirenden van, emellett pedig számos olyan beruházás is elkezdődött, ami nem látható, viszont a működéshez elengedhetetlen.


EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: