2016. szeptember 24., szombat

Szeptember 30-ától Villányi Vörösbor Fesztivál




Közel 30 neves borászat, Rúzsa Magdolna, a Budapest Bár, a Bikini, Herczku Ágnes és Berecz András, látványos szüreti felvonulás, utcaszínház, „bor-virág" virágkötészeti verseny és természetesen a vörösbor az idei 27. Villányi Vörösbor Fesztivál főszereplői.

A Villányi Vörösbor Fesztivál, az ország egyik legismertebb szüreti fesztiválja, amely fennállásának több mint negyed százada alatt a bor- és gasztrokultúra, a hagyományőrzés, a sokszínű művészeti is kulturális programok legnagyobb hazai eseménye, ahol a borkultúra népszerűsítése mellett Villány, a vitalitás, a kvalitás és a kreativitás városa is évről évre bemutatkozik turisztikai látványosságaival.

A három napos esemény központi helyszíne, a gyönyörűen kialakított Villányi Rendezvénytér mellett az Eislingen téren, a Teleki Szakképző Tanpincéjében, a Fő téren és a Pincesoron is zajlanak majd a programok, a legkedveltebb könnyűzenei együttesek mellet, a világ-, és a népzene ismert képviselői, valamint a helyi és a környékbeli hagyományőrző csoportok, gyerekprogramok, utcaszínházak és a villányi borászok közreműködésével.

Szeptember 30-án 18 órakor a Rendezvénytéren Takáts Gyula polgármester nyitja meg a fesztivált majd bemutatkozik a Villányi Borrend és a Villányi Fúvószenekar.
19 órától a Kisszínpadon The BlackBirds koncert.
A világ legismertebb Beatlest játszó zenekarai közé tartozó The BlackBirds együttes a színpadra varázsolja a legendás Beatles koncertek hangulatát. Az együttes 2004-ben alakult azzal a szándékkal, hogy a színpadon életben tartsa a „gombafejűek" -, valamint a szétválás utáni szólókorszak dalait.
20 órától Bikini koncert.
Az 1992-es feloszlást követően a Bikini 1997-ben újjáalakult, hogy azóta a korábbiaknál is jobb albumokat készítsen, s ott legyen minden városban és faluban, határon innen és túl. Hogy egyszerre szórakoztasson és gondolkodtasson el, hogy felnyissa a szemeket, ugyanakkor reményt is adjon.
22 órától hagyományos sváb utcabál az UnterRock zenekarral.

Jegyinformációk: napijegy: 1500 Ft
Fesztiváljegy: 2500 Ft (péntek-szombat)
A két napos fesztiváljegy mellé egy darab üvegpohár jár!
A vasárnapi program INGYENES. A belépés 14 éves kor alatt INGYENES.

Bővebb információk és részletes program a honlapon olvasható.

2016. szeptember 30 - október 2.
27. Villányi Vörösbor Fesztivál

http://www.villanyiborfesztival.hu/vorosbor
 

Nincsenek megjegyzések: