2016. szeptember 1., csütörtök

Jön a XIV. Keszthelyi Táncpanoráma




Tánc a színpadon, tánc a Fő téren és tánc a technológiában is - Tizennegyedik alkalommal kerül megrendezésre a keszthelyi Táncpanoráma a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében.
A keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es átadása óta kínál az őszi hónapokban tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a tánc szerelemeseinek. Az elmúlt évek alatt a patinás város egyik meghatározó kulturális eseményévé vált a Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több - néptánc, táncszínház és modern balett - műfajban.
Különleges táncházzal és Lakatos János legújabb szórakoztató tánctörténeti előadásával, a Tánc és Technológiával érkezik a Nemzeti Táncszínház idén Keszthelyre. Emellett három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióit, valamint Váradi Levente fotókiállítását láthatják keszthelyi nézőink.
Ebben az évben a Kossuth-díjas, Kiváló Művész, Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsanna mutatja meg a néptánc alapjait a már hagyományosnak számító táncházban. A programok mellett Várady Levente, a most 60 éves Zsuráfszky Zoltán tiszteletére rendezett, fotókiállítását láthatják az érdeklődők.
XIV. KESZTHELYI TÁNCPANORÁMA
2016. szeptember 15-17.
2016. szeptember 15. csütörtök, 11.00 és 14.00
Balaton Színház - Színházterem
Bozsik Yvette Társulat Csizmás kandúr
2016. szeptember 15. csütörtök,19.00
Balaton Színház - Simándy terem
Tánc és... Tánc és Technológia Tudomány a művészet mögött, avagy gyertyafénytől a robotokig Lakatos János előadás-sorozata
2016. szeptember 16. péntek, 17.30 órától Táncház a Fő téren Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, Kiváló Művész és Vincze Zsuzsanna vezetésével  
2016. szeptember 16. péntek,19.00
Balaton Színház - Színházterem
Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg
2016. szeptember 17. szombat, 19.00
Balaton Színház - Színházterem
Szegedi Kortárs Balett Carmina Burana
Fotókiállítás
Váradi Levente képeiből a 60 éves Zsuráfszky Zoltán tiszteletére
Megnyitó: 2016. szeptember 16-án, az előadás után.
A kiállítás szeptember 29-ig lesz megtekinthető
Balaton Színház - Simándy terem 


A műsorváltoztatás jogát fenntartják.

www.tancszinhaz.hu
 

Nincsenek megjegyzések: