2016. szeptember 9., péntek

Kifordulás - szabadtéri zenei hétvége




A Lumen Kávézó által szervezett KIFORDULÁS - szabadtéri zenei hétvége keretében a Mikszáth téri Lumen kifordul magából, ami eddig bent volt, most kint lesz és a Mindspace nonprofit csapat jóvoltából a 100 szóban Budapest pályázat történeteit is meghallgathatja a nagyérdemű, méghozzá zenei aláfestéssel.

A szeptember 9-11. között, első alkalommal megrendezett szabadtéri zenei hétvége  programja híven tükrözi a Lumen kávézó egész éves zenei kínálatát,  azok a koncertek, amik eddig a kávézó zárt terében zajlottak, most szabadtéren lesznek hallhatóak. Mindenből lesz egy kicsi, ami a Lumen egyedi stílusát olyan jól jellemzi: kávékoncert, népzene, szabadzene, jazz, dalok és dj-k.

A három napos program fellépői:
Szamosi Bros dj; FORGÓ; Grencsó István & Hock Ernő; Csángálló táncház;
Jazzaj Kávékoncert: Rubik Ernő, Kisgyörgy Ilka & Ávéd János trió; Gandharva;
Von Yodi; Szigony zenekar; Argo feat. Sofia Labropoulou (Gr);
Másik János & Bujdosó János; Cyborg Templar; Negro; Panda; Vidra Vera; Popdavec.
www.facebook.com/events/1756687347876222

Ráadásként vasárnap könnyed városismereti programokkal várja a Mindspace a gyerekeket és felnőtteket, valamint a 100 szóban Budapest pályázat finisébe érkezve szeptember 10-én és 11-én 16 órától egy-egy órán át az Élő hangoskönyv keretében a meghívott színészeken - Dobra Mária, Nagy Dániel Viktor, Szirmai Melinda - túl bárki, aki csak szeretné, felolvashatja kedvenc 100 szavas Budapest történetét Panda aláfestő zenéire.
www.facebook.com/events/522878411239097

Ha pedig a felolvasás meghozta a kedvet és az ihletet, szeptember 18-ig bárki megírhatja Budapesthez kötődő, a fővárossal kapcsolatos maximum 100 szavas történetét.
Az akcióval a szervezők szeretnének minden Magyarországon élőt megszólítani, legyen az magyar vagy külföldi, éljen határon innen vagy túl.
Az elkészült pályaműveket a http://budapest.in100words.eu/hu oldalon várják, de a történetek postai úton is beküldhetőek a következő címre:
Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2-3.

A díjátadóval egybekötött kiállítás megnyitójára a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében kerül sor 2016. október 21-én a Városháza parkban. Az első három helyezett 150 000 Ft összdíjazásban részesül. A 12 döntős művet a tavalyi évhez hasonlóan idén is neves kortárs művészek illusztrálják, illetve zenésítik meg.  A döntős történetek különböző médiafelületeken és köztereken, a 100 szóban Budapest honlapján, valamint a díjátadón is láthatóak lesznek, valamint a 100 legjobb történet zsebkönyv formájában is megjelenik majd.

A programok ingyenesek.

A "100 szóban Budapest" projektet a Mindspace Nonprofit Kft. valósítja meg az ötletgazda chilei Plagio csapattal együttműködve, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ segítségével és támogatásával.

http://budapest.in100words.eu/hu

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: