2016. szeptember 5., hétfő

Jazz koncertektől lesz hangos hétfőnként Karinthy törzshelye




Közkedvelt programjait megőrzi, közben számtalan újdonsággal is várja közönségét az átalakult Hadik. Az irodalmi szalonok és bruch-ok, slam poetry estek mellett a jazz és a kreatív írás is része lesz az állandó programoknak, hűen Karinthy törzshelyének egykori szellemiségéhez.

Irodalmat is adnak reggelire a megújult Hadikban.
Az őszi programját Esterházy Péter emlékesttel nyitja a megújult Hadik. Az írót 2013-ban látta vendégül az irodalmi szalon, ezért az emlékest minden kulturális programot megelőz Karinthy egykori törzshelyén. A szeptember 7-i eseményen többek között Závada Pál és Grecsó Krisztián írók, Radnóti Zsuzsa dramaturg, és Mészáros Máté színművész segít felidézni Esterházy Péter írásait, gondolatait.

A programok sűrűjében a Hadik történetének piros betűs napja lesz a szeptember 9, amikor hivatalos keretek között adják át Karinthy egykori törzshelyét a holnap törzsvendégeinek. Az eseményen először kínálják majd az itallap irodalmi koktéljait, a séf pedig konyhástól költözik ki a teraszra, hogy a vendégek szeme láttára készítse el specialitásait. Az alkalmi színpadon az Amoeba Band feat Simon Marci és a Magashegyi Underground akusztik játszik majd, de fellép Kemény Zsófi és Bárány Bence is.

A Hadik legújabb irodalmi programja, a Bookline Irodalmi Brunch szeptember 17-én jelentkezik először. Az esemény jelszava Irodalmat reggelire!, mivel a havonta jelentkező, szombat délelőtti rendezvényen a kortárs irodalmi élet szereplői beszélgetnek gasztrotrendekről, hagyományokról. Közben a Hadik séfje sürög majd a háttérben, hogy az irodalomra éhes vendégek a lehető legjobb szájízzel térjenek haza. Az első brunch vendége a harmadik regénye előtt álló népszerű író, újságíró Szily László lesz. 

„Az átalakuló programkínálat újítása a Hadik Jazz Hétfő, amelyen első alkalommal szeptember 12-én vehetnek részt az érdeklődők. Újbudán régóta hiánycikk volt egy ilyen esemény, mert kulturális programokból bőven, de zenei eseményekből alig akad néhány. A terveink között szerepel még egy rendhagyó kreatív írás óra, ahol az újságírókat, marketingeseket szólítanánk meg és invitálnánk reklámszövegíró, névadó versenyekre, a legjobbakat pedig a kreatív szakma nagyjai értékelnék" - árulta el Ott Anna, a Hadik művészeti vezetője.

Szeptemberi programok:

7-én 19.00 - Emlékezés Esterházy Péterre
8-án 19.00 - Vadászszezon - Slam Poetry Bajnokság a Hadikban
Závada Péter és Simon Márton szervezésében
9-én 18:00 - Hadik hivatalos nyitóbuli
12-én 20.00 - Hadik Jazz Hétfő
14-én 19.00 - Hadik Irodalmi Szalon: Újbuda vagányai
17-én 11.00 - Bookline Irodalmi Brunch Szily Lászlóval és Apor Bálint séffel
28-án 19:00 - Zeitgeist #6 Tömeg / Kommunikáció /
Kultúra: D. Tóth Kriszta, Sebestyén Balázs, Uj Péter

Hadik
Bartók Béla út 36.

EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: