2016. szeptember 7., szerda

Szekszárdi Szüreti Napok - (Hagyomány, bor és művészet)




Egy borvidék életében a legmozgalmasabb időszak a szüreté. Ebbe a pezsgő és izgalmas őszbe kaphatunk betekintést, ha szeptember harmadik hétvégéjén Szekszárdra látogatunk.
A Szekszárdi Szüreti Napok egy összművészeti fesztivál, ahol négy napon át, szeptember 15. és 18. között igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a tájegységre jellemző ételkínálattal és szüreti felvonulással várják a vendégeket, akik a Borudvarban szekszárdi pincészetek borait kóstolhatják.
A rendezvény leglátványosabb eseménye a szombat délutáni szüreti felvonulás. A menetben megjelennek a szürettel kapcsolatos eszközök, hagyományok, színpompás viseletek, valamint néptáncegyüttesek is.
Résztvevő pincészetek
Bernát Pince, Bodri Pincészet, Bősz Adrián, Brill Pálinkaház, Dániel Pince, Danubiana, Dúzsi Tamás Pincéje, Eszterbauer Borászat, Fekete Borpince, Ferenczi Szőlőbirtok, Ferger-Módos Borászat, Fritz Borház, Garai Pincészet, Heimann Családi Birtok, Herr Pince, Hetényi Pincészet, ifj. Márkvárt János, Illyés Kúria, Lajvér Borház, Mészáros Pál Borház és Pince, Neiner Családi Pince, Németh János Pincészet, Pastor Pince, Posta Borház, Prantner Pince, Remete-Bor, Ribling Pince, Sárosdi Pince, Savanya Pálinkaház Leányvári Pálinkaellátó, Schieber Pincészet, Sebestyén Pince, Szeleshát Szőlőbirtok, Szent Gaál Pincészet, Szoboszlay Pince, Takler Pince, Tringa Borpince, Tüske Pince, Tűzkő Birtok, Twickel Szőlőbirtok, Vesztergombi Pince, Vida Családi Borbirtok, Virághegyi Bor - Németh Család
Borszeminárium
Idén is megrendezésre kerül a Borszeminárium elnevezésű, kóstolóval egybekötött előadássorozat, amelynek előadásain 3-3 bor kóstoltatnak a szekszárdi borászok.

Előadások időpontja:
Péntek (szeptember 16.)
17 óra - Twickel Szőlőbirtok
18 óra - Németh János Pincészet
19 óra - Toronyi Pince

Szombat (szeptember 17.)
16 óra - Pastor Pince
17 óra - Fekete Borpince
18 óra - Brill Pálinkaház
19 óra - Virághegyi Bor

Vasárnap (szeptember 18.)
16 óra - Bősz Adrián
17 óra - Sebestyén Pince
18 óra - Bodri Pincészet

A Szekszárdi Szüreti Napok rendezvényen a részvétel ingyenes. A borkóstolás és az ételfogyasztás áráról a standoknál tájékozódhat. A Borszemináriumra jegyek kaphatók szeptember 1-jétől elővételben a Garay Élménypincében (Garay tér) és a Szekszárd Borvidék Kft. irodájában (Szekszárd, Táncsics u. 3.), illetve az előadások előtt a helyszínen.
Jegyár: 1300 Ft / előadás
Telefon: 74/673-709, e-mail: szekszardborvidek@tolna.net, www.szekszardibor.com
A Szekszárdi Szüreti Napok Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1029748877105451/
A Szekszárdi Borszeminárium Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/273131773068249/
A Szekszárdi borvidék Facebook-oldala: https://www.facebook.com/aszekszardiborvidek/


Forrás: EuroAstra
  

Nincsenek megjegyzések: