2016. szeptember 4., vasárnap

Izgalmas programot kínál a MÁV Szimfonikus Zenekar az új évadban




Jesús López-Cobos, Mark Gorenstein, Kobayashi Ken-Ichiro, Nobuko Imai, Jean-Efflam Bavouzet, Kirill Troussov, Corey Cerovsek, John Relyea, Ránki Dezső, Frankl Péter, Hamar Zsolt, Várdai István, Onczay Csaba, Komlósi Ildikó - csak néhány a neves vendégművészek közül.

Az idei évadban új bérlet indul négy világhírű zongoraművész közreműködésével, folytatódnak nagy sikerű gyermek- és ifjúsági programjaik, kamarazenei sorozataik, a szombat délelőtti, eddig ismétlő koncerteket tartalmazó Varga László-bérlet pedig új hangversenyekkel várja közönségét.

Az új évadban immár kilenc bérletsorozat 44 koncertje között válogathatnak az érdeklődők.
Szőke Tibor-mesterbérlet (Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem)
Erdélyi Miklós-bérlet (Zeneakadémia, Nagyterem)
Lukács Miklós-bérlet (Zeneakadémia, Nagyterem)
Zongorabérlet (Olasz Kultúrintézet, Giuseppe Verdi terem)
Varga László-bérlet (Olasz Kultúrintézet, Giuseppe Verdi terem)
Festetics-bérlet (Festetics Palota, Tükörterem)
Unokák és nagyszülők hangversenyei (Magyar Nemzeti Múzeum, Díszterem)
Kamarazenei bérlet (Olasz Kultúrintézet, Giuseppe Verdi terem)
Zene-tér-kép plusz koncertek

Emellett természetesen több tucat bérleten kívüli előadást szerveznek itthon és külföldön, illetve folytatódnak a családi koncertek. Csaba Péter vezető karmester, művészeti vezető ötödik szezonját kezdi a MÁV Szimfonikusokkal. Az ő irányítása alatt zajlik majd a programok többsége (13 bérletes és 2 azon kívüli koncert). Az egykori művészeti vezető, Takács-Nagy Gábor öt alkalommal dirigálja az együttest - csakúgy, mint tiszteletbeli vendégkarmesterük, Kobayashi Ken-Ichiro.
Kesselyák Gergely összesen három alkalommal lép színpadra a zenekarral.

Bérleten kívüli koncertek
Szeptember 26-án a japán származású svéd zongoraművésszel, Ingrid Fuzjko Hemming-gel lépnek színpadra a Zeneakadémián; két nappal később Mozart estet rendeznek az Uránia Filmszínházban. Novemberben az olasz partnerrel „zongora maraton" részesei lehetünk az Olasz Kultúrintézetben, majd a patinás Musikverein színpadán. Január 22-én Brahms III. szimfóniáját hallhatják a zenekartól a Brahms maratonon, a Tavaszi Fesztivál keretében pedig Dvořák Stabat Materét szólaltatják meg, Csaba Péter vezényletével. Május 12-én a mesterbérlet Beethoven estjét ismétlik a Vigadó színpadán, majd 13-án Pécsett, 15-én Szegeden, 16-án pedig Kecskeméten.

Bérletváltás a zenekar próbatermében (1088 Bp., Múzeum utca 11.) 2016. szeptember 5-től 10-ig lehetséges hétköznap 9-18, szombaton 10-14 óráig. Vasutas-, nyugdíjas-, mozgássérült- és diákigazolvánnyal kedvezményes bérlet váltható a MÜPA, a Zeneakadémia és az Olasz Kultúrintézet koncerttermeiben rendezett sorozatokra.
Napijegyek a zeneakadémiai bérletsorozatokra 2016. szeptember 15-től, a többi sorozatra 2016. október elsejétől vásárolhatók az ismert jegyárusító pontokon.
Az idei évadtól emellett a zenekar honlapján, online is lehet bérletet illetve jegyet váltani! http://mavzenekar.hu/_new/hu/koncertek-es-jegyek/jegy-es-berletinformacio

http://mavzenekar.hu
www.facebook.com/mavzenekar

Nincsenek megjegyzések: