2016. szeptember 2., péntek

Második tanévét kezdi a Legyél Te is Informatikus!




Szeptemberben az iskolába készülő diákok mellett, a Legyél Te is Informatikus! (LTI) program is megkezdi az új tanévet.  Az előadások folytatásán túl számos újdonságot is tartogat az ősz, a cél változatlanul az, hogy egyre többen lássák meg jövőjüket az informatikában.

A Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország önkéntesei a program során iskolai tanórák keretében, első kézből, interaktív pályaorientációs előadásokon mutatják be az informatika színes világát a diákoknak. A kezdeményezés sikerét az eddig elért eredmények bizonyítják: a program 2015 őszi indulása óta az önkéntesek országszerte 54 településen összesen 174 iskolában 199 előadást tartottak, amivel több, mint 10 ezer diákot értek el. 
A nyári szünetben különböző táborokban találkozhattak a gyerekek LTI előadásokkal, ahol virtuális valóság szemüvegen keresztül megnézhették mit tartogathat számukra a jövő, ha az informatikus pályát választják. Ősszel még nagyobb  fokozatba kapcsol és emellett újabb elemekkel bővül a Legyél Te is Informatikus! program.  Az első tanév során, az iskolai találkozások tanulságaiból megfogalmazódott igényekre válaszul a közeljövőben az infokommunikációs világ még közelebb kerül a tanárokhoz.
Az érdeklődő pedagógusok meet-upokon vehetnek részt, ahol a T-Systems Magyarország szakemberei mutatják be számunkra az leghasznosabb ICT trendeket, technológiákat. Szeptemberben megújul a program honlapja is, ahol továbbra is az informatikus pályával kapcsolatos információkkal, színes hírekkel és programlehetőségekkel várják az olvasókat. Az iskolák továbbra is a honlapon keresztül jelentkezhetnek LTI előadásokra.
 
 

Nincsenek megjegyzések: