2016. május 30., hétfő

POSZT fesztivál júniusban
A Zsolnay Negyedben tartott összművészeti POSZT Fesztivál a színház és a zene ünnepe lesz.

A Pécsi Országos Színházi Találkozó fesztiválprogramjai idén a Zsolnay Negyedben, illetve a Kodály Központban kerülnek megrendezésre.

A Negyedben a napi 24 órában zajló POSZT Fesztivál több mint száz színházi, könnyűzenei, művészeti programnak ad otthont június 9. és 18. között. Pécs kulturális életének egyik legizgalmasabb eseménye, a Pécsi Országos Színházi Találkozó 2016-ra hatalmas rendezvénnyé nőtte ki magát. A színházi szakma szinte összes szereplőjét felvonultató fesztivál minden színházszeretőnek kínál friss, érdekes, elgondolkodtató előadásokat június 9. és 18. között.

A Zsolnay Negyed az itt megrendezésre kerülő POSZT Fesztivál alatt is nyitva áll minden látogató előtt, változatlanul látogathatók a kiállítások és állandó látnivalók 10-18 óra között. Sőt, aki 9 napos POSZT bérletet vásárol, az belépésre jogosul a Negyed összes kiállítására is. A Zsolnay Negyed szabadtéri területei szabadon látogathatók, kivéve a Pirogránit udvart, ahol a Fesztiválszínpad kerül felállításra. Ingyenesen látogathatóak a Ginkgo téren felállított POSZT Fesztivál Sétányon tartott rendezvények: képzőművészeti vásárok, gasztronómiai teraszok, családi és gyermekprogramok, ifjúsági, utcaszínházi és cirkuszi előadások, koncertek, az éppen zajló labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzéseinek közvetítése, kézműves sörök, a versenyelőadásokhoz tartozó, illetve egyéb szakmai beszélgetések, workshopok. Továbbá a POSZTOLJ! felhívás nyertesei is itt mutatják meg magukat a nagyérdeműnek.

A Zsolnay Negyed lenyűgöző atmoszférájú helyszínein egy helyen szemezgethetünk színházi előadásokból, közönségtalálkozókból és színvonalas koncertek kavalkádjából. Az országos viszonylatban a legkedvezőbb árú összművészeti fesztiválra jegyet, illetve bérletet megváltók a Zsolnay Negyed játszóhelyein megnézhetik a Beugró társulat spontán improvizációra épülő játékát, a Jurányi Ház szókimondónak ígérkező előadását az öregedésről, a Budapesti Operettszínház Virágot Algernonnak feldolgozását, a FÜGE és az Orlai Produkció közös előadását, a megrázó erejű Egyasszony című darabot Tenki Réka főszereplésével vagy a Katona József színház mára kultikussá vált előadását, a Portugált, valamint a mindig magas színvonalú előadásokat prezentáló Janus Egyetemi Színház Hamlet előadását. A látogatók Térey János, Závada Pál, Darvasi László felolvasószínházi előadásai közül szemezgethetnek.

A jobbnál jobb darabokat még felsorolni is nehéz, a változatos programok, előadások folyamatosan követik egymást a fesztiváli forgatagban.
A koncertprogram is nagyon sokrétű, Hobo, Magna Cum Laude, az újra összeálló Kaukázus, a Magashegyi Underground, a szenvedélyes, spanyolos dallamokat és kőkemény hazai rockot is megszólaltató Duende Akusztik előadásait is élvezhetik a fesztivál alatt. Sőt, a POSZT-ra külföldről Spanyolország legenergikusabb együttese, a Che Sudaka, valamint a DelaDap! is ellátogat.

A POSZT igazi színházi ünnep, amit mindenkinek érdemes beilleszteni a nyári menetrendbe, aki színvonalas kulturális feltöltődésre vágyik! A közlekedés sem okozhat gondot: a fesztiválbusz a Pécsi Nemzeti Színház és a Zsolnay Negyed között a POSZT egész ideje alatt ingyenesen közlekedik!

http://poszt.hu
http://www.zsolnaynegyed.hu


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: