2016. május 1., vasárnap

Ízek forradalma - riportsorozat az MTVA-n
Az MTVA bemutatja a Bocuse d’Or mellett a magyar konyhaművészet legérdekesebb történeteit 

Május 10-én és 11-én a konyhaművészet legnagyobbjai akasztják össze a kötényt Budapesten a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjében, köztük a magyar versenyzővel, Széll Tamással és csapatával.

A konyhaművészet rangos eseményét a közmédia is kiemelt figyelemmel kíséri és közvetíti.
Május 1-jétől naponta látható a Duna közszolgálati csatornán a Bocuse d'Or - Ízek forradalma című riportsorozat, mellyel a nézőket „Gasztronómiába", vagyis az ízek birodalmába kalauzoljuk, és természetesen ellátogatunk Széll Tamás és a magyar csapat felkészülésére. A legekhez nézőink is csatlakozhatnak. Ehhez csupán két hozzávaló szükséges: egy halból vagy vadhúsból készülő étel receptje és egy videóüzenet az étel történetéről, melyeket a fozzonvelunk@mtva.hu email címre várunk május 11-ig. A legjobb, legötletesebb és leglátványosabb ételeket és recepteket bemutatjuk műsorainkban.

Tematikus adással, szakácsdinasztiákkal és a hagyományos magyar konyha újragondolt ételeivel készül május 8-án a Család-barát magazin. Május 9-én a Ridikül „Ezt jól kifőzték" című adása kerül terítékre, melyben neves séfek és gasztronómiai szakemberek mesélnek a konyhaművészet különös és elkápráztató világáról.
Május 9-től 11-ig a Duna közszolgálati csatornán induló Ízek forradalma a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjéről tudósít. A nézők együtt szurkolhatnak Széll Tamásnak és a magyar csapatnak Borbás Marcsival, a Gasztroangyal műsorvezetőjével.
A közmédia egyéb műsorai és csatornái is Bocuse lázban égnek: a Petőfi Rádió Személyes ügy-e, valamint a Petőfi TV Én vagyok itt! című műsora a szakácsverseny izgalmas kulisszatitkaival jelentkezik. A Bocuse d'Or eseményeiről az M1 is beszámol műsoraiban.
Május 11-én a Kossuth Rádió Közelről című műsora másfél órás élő adással jelentkezik a versenyről, május 15-én a pedig a rádió Korkóstoló című műsora - mintegy desszertként - a konyhaművészet legjavát tálalja gasztrokulturális magazin formájában.  
A Bocuse d'Or európai döntőjét a Belvárosi Piacon kialakított szurkolói központban mindenki nyomon követheti, ahol az óriáskivetítő meccshangulatot-, míg a piac valódi- és megízlelhető gasztroélményt kölcsönöz a legrangosabb szakácsversenynek. Aki pedig személyesen nem tud ellátogatni az eseményre, az MTVA televíziós és rádiós csatornáin követheti az eseményeket.
A felvezető műsorok epizódjai online visszanézhetőek a Bocuse d'Or Médiaklikk oldalán: www.mediaklikk.hu/bocuse-dor
 

Nincsenek megjegyzések: