2016. május 23., hétfő

Gyereknapi parádé a Dunánál
A nemzetközi gyereknap alkalmából szervezett kirándulás remek alkalmat kínál arra, hogy a legkisebbek is megismerjék és megszeressék hazánk legnagyobb folyóját, a Dunát.  Fontos, hogy a fiatalabb generációk tagjai is szorosabb kapcsolatot ápoljanak a természettel, a Duna élővilágával. A Dunakanyarnál tartott kirándulás alkalmával - a Mindspace szervezésében - közösen fedezhetjük fel a meseszép dunai tájat.Az évek óta működő Danube Flow - Hív a Duna rendezvénysorozat a Mindspace Nonprofit Kft. csapatának projektje, amely különböző programokkal ünnepli a folyót, illetve közelebb hozza a város lakóihoz. A Kirándulni Hív a Duna a harmadik állomása a Danube Flow - Hív a Duna négy eseményből álló, márciustól júniusig tartó programsorozatának, melyre május 29-én kerül sor.

A nemzetközi gyereknap alkalmából a Mindspace szervezésében mindannyian kiszabadulhatunk a városból néhány órára. Csatlakozzatok minél többen a Dunakanyarnál tartott kiránduláshoz, hogy közösen fedezhessük fel ezt a csodaszép dunai tájat.

A kirándulók május 29-én, vasárnap a Nyugati pályaudvaron találkoznak 9.30-kor, ahonnan a 10.16-os vonattal indulnak Zebegénybe. A kirándulás tervezett útvonala kb. 12 km, ami kényelmes tempóban kb. 4-5 óra alatt teljesíthető. Mivel ez a nap a gyerekekről szól, ezért az út során különböző erdei játékokat is kipróbálhatnak majd.

A kirándulás végállomása Nagymaros, ahol egy hangulatos helyi büfében pihenhetnek meg a túrázók. A program végén Nagymarosról vonattal, illetve hajóval indulhatnak vissza Budapestre a kirándulók, ez minden résztvevő számára szabadon választott.

Tudnivalók:
  • a vonatjegy, hajójegy és egyéb költségek egyénileg fizetendőek
  • gyerekek csak kísérő társaságában vehetnek részt a kiránduláson
  • szükséges az időjárásnak megfelelő ruházat biztosítása
  • szükséges útravaló (étel, ital) biztosítása
  • teljes árú, egyirányú hajójegy: 2600 Ft
  • teljes árú, egyirányú vonatjegy: 1120 Ft.
  • a hajóút hossza Nagymaros és Budapest között: 2 óra 15 perc

A Mindspace csapata szeretettel vár kicsiket és nagyokat gyereknapi kirándulására!
A Dunapest Fesztivál keretében a Mindspace június 19-én egy különleges eseménnyel búcsúztatja az idei évre a Hív a Duna programsorozatot.

2016. május 29.
Gyereknapi Parádé
Danube Flow - Hív a Duna!
Budapest - Zebegény - Nagymaros

https://www.facebook.com/events/101245673624642
http://hivaduna.hu
https://www.facebook.com/danubeflow


EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: