2016. május 12., csütörtök

OTP Bank Gourmet Fesztivál
A kulinária magasztalóinak legmenőbb gyülekezőhelye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál az ország legjobbjait gyűjtötte össze éttermekből, cukrászatokból, borászatokból és sörfőzdékből, s minden másból, amit ma Magyarországon érdemes és kötelező megkóstolni. Nézzük, miket eszünk idén...

Több mint száz kiállító, köztük félszáz gasztroszentély - a Michelin-csillagosoktól, a főváros és a vidék legmenőbb éttermein át, a legtrendibb „piaci büfékig" - sorakozik idén a Millenáris kertjében, kínálva a séfek specialitásait. Bár a Gourmet ételfelhozatala idén a halra és vadhúsra fókuszál,  természetesen mindenki hozza majd saját, féltve őrzött receptjeit is. Így aztán a párezer négyzetméteres parkban kényelmesen körbesétálva végigkóstolhatjuk Magyarországot, ahogy ezt tesszük évek óta ezen a helyen.

Az ételsorban pedig az „alapételek" és a fine dining műhelyek remekei egyaránt a minőséget kínálják, így például beleharaphatunk a tökéletes rántotthúsba, amit - mint nagyanyánk - krumplisalátával kínálnak és kóstolhatjuk igazi fácánhúslevest, ami fürjtojással lesz teljes. A hal és vad tematikában elkalandozó séfek tányérunkra teszik majd szemnek és szájnak ingerét. Lesz például - a beavatatlanok számára is értelmezhető - szarvasgombás vaddisznógombóc vagy mangalica cigánypecsenye, esetleg szürkeharcsa-paprikás, de kóstolhatunk szarvascarpacciot, vaddisznóporchettát, vadcappuccinot vagy szarvasból készült kimbabot. Bemutatkozik egy „színész találmány", a steamboo, legyen az lazacos, vajhalas vagy szarvaskolbászkrémes, érdemes megkóstolni! És aki azt hiszi, hogy egy kolbásszal már nem lehet őt meglepni, az toljon be egy kacsamájas szarvaskolbászt, ribizlis-szarvasgombás házi mustárral vagy harapjon egy falatot a konyakos fácánkolbászból, zelleres almasalátával körítve. Aztán jöhet egy kacsamájbonbon és/vagy egy csokoládés tarhonyamousse esetleg egy harcsapaprikás-fagyi habbal. És vidáman gurulnak majd ezekre a legjobb borkészítők borai, a kiváló sörkészítők sörei, egy-egy jó pálinka, csak mértékkel, de nagy örömmel.

Folyamatos programokat is kínál idén a Gourmet.
Találkozhatunk a Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Tanti és a Costes Downtown, azaz a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel.  Megismerhetjük a Bocuse d'Or szakácsverseny magyar csapatát, akik versenyélményeiket mesélik majd el, de színpadra lép Szabó Győző is, aki ezúttal nem a színész mesterség, hanem főzés tudomány területén mutatja meg képességeit.

A fesztivál legújabb, Gourmet Workshop by Electrolux helyszínén idén már nem csak kóstolgathatjuk az ország legjobb falatjait, de el is leshetjük a mesterfogásokat a kulináris világ számtalan területén. Megtudhatjuk, hogy milyen a pék, ha kreatív, hogyan kerül új megközelítésbe a főzelék, mi kell a jó BBQ-hoz, hogyan bontunk halat, mivel díszítjük a kévét és mi fán terem a trüffel?

Május 12-től tehát indul a Gourmet Fesztivál, a nyitó csütörtökön 17 órától várják a nagyközönséget, a többi napon, tehát péntektől-vasárnapig pedig 12 órakor nyit a Gourmet, s tart minden nap nyitva 23 óráig.

A napijegy 3.900 forint, ami mellé ajándékok sorát kapja a látogató:
egy Spiegelau pohár, egy csésze kávé, Electrolux streedfood falatkák, pezsgőkóstoló, BalatonBor kóstoló, Fuxli borkóstoló, valamint egy Jamie Magazin jár a belépő mellé, nem beszélve a Gasztroszínpad ingyenes előadásairól és kóstolóiról.

2016. május 12-15.
OTP Gourmet Fesztivál
Millenáris Park

http://sziget.hu/gourmetfesztival

EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: