2016. május 1., vasárnap

Portugál Borvacsora a Gellértben




Az ELEVEN Tavasz programsorozat keretében május 7-én és 8-án Portugália  egy teljes hétvégére a Danubius Hotel Gellért falai közé költözik az Ibériai-félszigetre jellemző ízekkel, illatokkal és muzsikával.



A szombat esti Portugál Borvacsorán egy este erejéig valóban Európa legnyugatibb országába repíthetjük érzékszerveinket. Az autentikus menüsor egy igazi, helyi szakértő, a portugál nagykövetasszony, Maria José Morais Pires ajánlásával készül, mindezek megalkotója pedig Héjja László, a Gellért Hotel mesterszakácsa lesz. A kedves vendégeket ezúttal a latinosan laza hangulat fokozása érdekében tízfős kerek asztalokhoz ültetik, a portugál dallamok a Carlos Martins Duo gitárjából csendülnek majd fel.

A hatalmas asztalokon olyan ínycsiklandozó portugál fogásokat tálalnak majd, mint a mandulával töltött óriás olíva sonkával, lesz portugál káposztaleves, krokett garnélából és tőkehalból fokhagymás paradicsomraguval és cukkínivel, rozé szűzérem portói raguval és rizses kacsahús színes zöldségekkel, valamint portugál édes rizs. Portugália éghajlata kiváló a szőlőtermesztéshez, így az ötcsillagos étkek mindegyikét helyi borkülönlegességekkel kísérhetjük.

Másnap 12 órától egy speciális Portugál Sunday brunch veszi kezdetét szintén Héjja László tolmácsolásában. A hagyományos portugál ízeken túl nagy hangsúlyt kap a változatos színvilág és a friss fűszerek, mindemellett a házi süteményeket, meleg desszerteket sem kell majd hiányolnunk a svédasztalról, amiről korlátlanul válogathatjuk a falatokat és az italokat is - legyen szó pezsgőről, borról, csapolt sörről, üdítőkről vagy kávéról.

És mit keres Portugália a Gellértben?
Idén a Danubius Hotel Gellért is csatlakozott Újbuda pezsgő, kulturális utcájának és kreatív-inspiratív "lakóinak" fesztiváljához, az ELEVEN Tavasz hétvégéhez, ami ezúttal a tüzes Portugália kultúráját hozza el Budapestre.

A Gellért, mint a Bartók Béla Boulvard kapuja nemcsak izgalmas fogásokat és borokat felvonultató borvacsorával és kiváló vasárnapi büféebéddel várja a látogatókat, hanem egy portugál piacnak, design vásárnak és izgalmas aukciónak is otthont ad.
Szombaton és vasárnap a legszebb kézműves portékákat vonultatják fel hazai művészek és designerek a Design vásáron. Portugália ízeit pedig nem csak kóstolhatjuk, de haza is vihetjük a Portugál piacon válogatva, ahol gasztro-, bor- és kézműves kiállítók kínálják a mediterrán ország kincseit.

Az ELEVEN programsorozat 1 Művész 1 Porta projekt zárásaként május 7-én 18 órakor jótékonysági aukción licitálhatunk különböző művészeti területek alkotóinak felajánlásaira.
A vásárra, az aukcióra és a piacra is ingyenes a belépés.

2016. május 7-8.
Portugál hétvége gasztro-utazással a Gellértben.
www.gellertfesztival.com

2016. május6-8.
ELEVEN Tavasz 2016.
https://www.facebook.com/events/1696489183971613


Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: