2016. május 15., vasárnap

A Budapest Bábszínház előadása Karagujevacon
A Budapest Bábszínház Hoppá-hoppá! című előadása az elmúlt napokban a régió egyik jelentős nemzetközi bábfesztiválján vett részt. A Kragujevacon megrendezett 18. Arany Szikra Fesztiválon a zsűri döntése alapján Kovács Judit és Kemény István a legjobb színészi alakítás díjait kapta. Franz Zauleck meséjében egy rendmániás cica és egy bumfordi vadkan együtt kénytelen kihúzni a telet egy használaton kívüli kisbuszban az erdő közepén. Együttélésük számtalan ismerős konfliktust és vicces helyzetet teremt, hiszen ez a mese rólunk is szól.
A Kuthy Ágnes rendezte, Hoffer Károly és Lénárt András tervezte előadás bemutatója 2014. október 4-én volt a Budapest Bábszínház Játszó-terén, és épp Kragujevacon játszották ötvenedszer.

A Hoppá-hoppá!-nak ez volt a második nemzetközi fesztiválmeghívása: az évad elején az ungvári Interlyalka fesztiválon a legjobb látvány díjával ismerték el. A közönség két szereposztásban láthatja Vadkan Döncit és Cirmos Lizát: Hannus Zoltán és Pallai Mara, illetve a Szerbiában színpadra lépett Kemény István és Kovács Judit keltik őket életre.

Az Arany Szikra Fesztivált május 9. és 13. között, idén 18. alkalommal rendezték meg, az idei versenyprogramban a Hoppá-hoppá! mellett szerb, horvát, szlovén, montenegrói, spanyol, bolgár, orosz és kínai bábszínházak produkcióit láthatta a közönség. A zsűri döntése alapján Kovács Judit a legjobb színésznő, Kemény István pedig a legjobb színész elismerést kapta. A fesztivál tavalyi kiadásán is jelentős sikert aratott a Budapest Bábszínház: A Hétfejű Tündér című előadást öt díjjal ismerték el.

http://www.budapest-babszinhaz.hu
https://www.facebook.com/babszinhaz


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: