2016. május 15., vasárnap

Csodák Palotája – 2 helyszínen, 2 féleképpen
A 20 éve működő, - Magyar Brands díjjal kitűntetett - Csodák Palotája és a Playbar brand összefogásának eredményeként született meg Budapest legnagyobb tudományos szórakoztatócentruma, a Csopa Playbar. 2500 m2-en számos lehetőség teszi élvezetessé a természettudományok világát.A Csopa Playbar új helyszíne a III. kerületben, a Bécsi úton, a volt Új Udvar, most Buda Entertaintment and Gastro épületének 2. szintjén található. A Csopa Playbar különleges szórakozó- és szórakoztatóhely, interaktív, digitális és fizikai játék állomásokkal, vizuális szórakoztató elemekkel, tematikus kiállításokkal, előadásokkal. Exkluzív, de mégis „cool" hely, ahol a hangsúly a minőségi szórakozáson, időtöltésen és ismerkedésen van.
A Csopa Playbar arra hivatott, hogy az odaérkezők - akár egyénileg, párosan, vagy csoport tagjaként jönnek - a hétköznapokból kiszakadva a különleges játékoknak, kiállításoknak, programoknak köszönhetően az önfeledt szórakozásnak hódoljanak, miközben - észrevétlenül is - gazdagítják tudásuk. A Csopa Playbar célja, hogy Magyarország piacvezető, mindig újdonságokkal szolgáló, minden korosztály számára tartalmas programokat nyújtó, széles körben ismert tudományos tematikájú szórakozóhelye legyen.

Születés, Newton és Illúzió kiállítás a Csopa Playbarban.
A Csopa Playbar területén 3 - egyenként 200 m2-es - különleges tematikájú kiállítás kapott helyet, melyet mind az egyénileg érkező, mind a csoportosan odalátogató érdeklődők megtekinthetnek. A kiállítások tematikái a SZÜLETÉS, az ILLÚZIÓ, és a fizika atyjának tartott NEWTON törvényei köré épülnek. A kiállításokon nem a szigorúan vett tudományos térbe, hanem szórakoztató elemekkel és eszközökkel felszerelt termekbe lép a látogató.
A kiállításokkal kapcsolatban számos érdekes program, előadás és rendezvény lesz.

A Születés kiállítás egy hiánypótló interaktív tárlat, mely a fogantatás, terhesség, születés és az ehhez kapcsolódó női és férfi nemiséggel kapcsolatos témaköröket öleli fel. Az attrakció több részletéhez tartozik interaktív megjelenítés, így az ismeretek nemcsak bemutató szinten jutnak el a látogatókhoz, hanem át is élhetik azt. Pár percre kismamává válhatnak akár a férfi, akár a női látogatók, s kipróbálhatják, milyen viselni azt az édes terhet, melyet a 9. hónapban lévő kismama cipel! A kiállítás részét képzik a méltán népszerű On the Spot csapat által a Csopa Palybar számára készített kisfilmek, melyek segítségével betekintést nyerhetnek az érdeklődők három kontinens hat országának szülési szokásaiba.

Az Illúzió kiállítás az optikai csalódások világába vezeti be a látogatókat. Ugyan a vizuális illúziókra magyarázatot adni egy kutatónak is kihívást jelent, a Csopa Playbar mégis szeretne mindenkit közelebb hozni az agy és a szem működésének megértéhez. A fiziológiai és kognitív illúziókba elmerülve rengeteg szemtornáztatásban vehet részt a látogató, aki részévé válhat érdekes 3D-s képeknek. A végtelenség érzetét adó tükörteremben bátorságukat tehetik próbára, meginoghatnak egy igen látványos hálóval borított labirintusban, illetve számos egyéb szemfényvesztő ötlet várja az érdeklődőket.

A Newton kiállításon a fizikus törvényeit szeretnék közelebb hozni az emberekhez; játszva és átélve bemutatni őket, és eloszlatni azt a tévhitet, hogy a fizika unalmas. A Csodák Palotájának hagyományait követve a kiállítás eszközei a tapasztalati tanulás módszerével világítanak rá a fizika és más tudományágak Newton által vizsgált jelenségeire, összefüggéseire. Az attrakció része a különleges inga, a tükrös teleszkóp, a lejtőmozgás, a bolygók mozgása vagy az antigravitációs kerék. Az embernagyságú Münchausen emelőbe pedig mindenki beülhet, és próbára teheti erejét.

Richter Gedeon labor
A Richter Gedeon Nyrt. számára a kutatás-fejlesztés és az oktatás támogatása egyaránt kiemelten fontos. A Csodák Palotájával közösen létrehozott kutatólabor alkalmas arra, hogy a tantermi foglalkozások mellet a fiatalok számára akár még pályaválasztás előtt vonzóvá tegye a fizika, kémia és biológia világát. Az óvodás kortól egészen a középiskolás korig 15 témában tartanak workshopokat a fiatalok életkori sajátosságainak megfelelő témában.

Fizika show hideg percekkel és forró pillanatokkal
A Csopa Playbar előadótermében érdekfeszítő, kb. 30 perces tudományos show keretében ismerhetik meg a fagy birodalmát a látogatók, és élhetik át a forró pillanatokat. A „Hideg percek" tudományos show-n megtapasztalhatják, milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, a „Forró pillanatok" előadáson pedig a hő és a tűz birodalmába tesznek látogatást az érdeklődők.

Szabaduló szobák
A tematikus szabadulószobákból - melyek fizikai, kémiai, orvosi és földrajzi témákat ölelnek fel - alig egy óra alatt ki lehet jutni, főleg, ha a bent lévő csapat összetartó, kreatív és egymásra figyelő emberekből áll, hisz lexikális tudás nélkül, pusztán a logikának köszönhetően is elérhető az eredmény. A „Mérnök szobája", a „Vészhelyzet", a „Világjáró" és a „Megújuló város" cseles feladványai várják a szabadulni vágyó társaságokat.

A 3 dimenziót meghaladó élményvetítések- 9D mozi és körmozi
A Csopa Playbarban helyet kapott két különleges, külföldön már ismert mozitípus, a 9D mozi és a körmozi. A 9D mozi minden érzékszervre hatással van, hiszen a 3D mellett 6 effektet tapasztalhat meg a látogató. A körmoziban 360 fokban öleli körül a látvány és az élmény
a nézőket.

A 2500 m2-es alapterületű helyszínen akár 2-300 főt is vendégül tud látni a Csopa Playbar, mely az attrakcióinak sokszínűsége miatt izgalmas és tartalmas programokkal fűszerezhető.
A rendezvényekre két különterem is rendelkezésre áll; egy 70 fős előadó terem és egy 100-120 vendéget befogadó rendezvényterem. A helyszín mind tömegközlekedéssel, mind autóval könnyen megközelíthető.

A Playbar egy hiánypótló szórakozóhely, ahol a különleges lombikokból való kulturált italozás lehetőségén túl számos élmény várja vendégeit. 27 darab, hatalmas érintőképernyős interaktív asztal mellett játszhatnak és beszélgethetek a Playbar vendégei, melyeken egyedül, párosan vagy csoportosan játszható interaktív játékokat találnak. A játékkínálat folyamatosan változik és fejlődik, így a visszatérő vendégek is találkozhatnak majd valami újdonsággal. A máshol megszokott játékok a Playbarban kissé átalakulnak, hisz a csocsó háromszögletű, a biliárdot lábbal játsszák, a pingponglabda pedig a beerpong asztalon pattog. A biliárdfociban a 8 x 4 méteres pályákon a biliárdhoz hasonló szabályok mellett labdákat kell lábbal a megfelelő helyre juttatni. Sör-pingpongozni (beerpong) is van lehetősége a vendégeknek, mely egy hazánkban is egyre népszerűbb, Amerikából induló, közkedvelt játék.

Csopa Playbar
Budapest, Bécsi út 38-44.
Buda EG Bevásárlóközpont 2. emelet

http://www.csopa.hu/csopa-playbar


Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: