2016. február 21., vasárnap

Sziluett Cinema




A Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház bemutatja: SZILUETT CINEMA #báb #tánc #programozott látvány a Budapest Táncfesztivál keretében 2016. február 27-én 19 órakor a MOM Kulturális Központban. 

        

Van egy város, Budapest. Jól ismered. Ismered épületeit, lakóit, szobrait. Ismered a fákat a Ligetben, a lakatot a Vidámparkon, a néniket a villamoson. Ismered a ritmusát, lüktetését, körforgását. Történetei a te történeteid. A része vagy, a folyton mozgó, hullámzó város egy darabja. Mindig változik, és te is változol vele, míg árnyékod a város hatalmas árnyékába nem olvad. Mozgásból és árnyjátékból épül fel a város, és a benne bolyongó, mindig más-más alakba bújó egyén. A kezdetben még képlékeny személyiség formát, testet, saját történetet keres, különböző élethelyzetek, helyek és találkozások hatnak rá, míg végül elválaszthatatlanul fonódik össze test és lélek, valóság és képzelet. Hétköznapi helyzetek és szürrealista ötletek, zene és csend, líra és humor, fény és árnyék váltogatják egymást, lehet majd sírni és nevetni, meglepődni, felismerni és rácsodálkozni... Akárcsak odakint, Budapesten.
Lesz: Duna feletti utazás, séta, hidak, Parlament, Liget, fák, madarak, üres villamos, Vidámpark, Hősök tere, találkozás, szerelem, elrepülés...

SZILUETT CINEMA
A Város: folyamatos építkezés, alakulás, enyészet! Benne élünk, általunk lesz olyanná, amilyen!
Magán viseli álmainkat, szenvedi el düheinket. Szobraiban mi vagyunk, mint ahogy tereinek tágassága, szűkössége is a miénk, rólunk szól, hiszen mi másról is szólhatna. Igen: tereink, azok nagyon fontosak. „Nem semmik": egymás szemébe nézünk s hirtelen nyilvánvalóvá lesz ott minden, érzékelhető válik a közelség és a távolság. Csak a térben tükröződhet igazán arcunk, vonalaiban látható életünk sziluettje. Mikor pedig mozgásba lendülünk, a tér is hullámzásba kezd velünk.
Miért is?
Tábor Béla válaszol rá:
„Orientáció, mértékegység keresése: annak a térnek a keresése, amely feloldja egzisztenciánk szorongató zsúfoltságát, a támadó valóságot mérhetővé teheti és ezzel kivédhetővé minden kicsinyes elemnek azt a hipnózisát, hogy ő az abszolút mérték, amelynek alá kell vetnünk magunkat!"
Amit pedig mi építünk városainkban, azt az utókor romként tapasztalja majd: tereinken diadalt ül az idő!

Tánc: Góbi Rita
Zene: Sütő Márton
Báb: Sz. Nagy Mária
Látvány: Csík-Kovács Zoltán, Hajdu Gáspár, Papp Gábor
Kreatív producer: Bakk Ágnes
Produkciós partner: Aulea Alapítvány
Fotó: Peti Péter
Támogatók: EMMI, NKA, Nemzeti Táncszínház

Góbi Rita a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát mint táncművész, koreográfus, táncpedagógus. 2015-ben a legjobb kortárs táncos díját kapta a Táncművészek Szövetségétől. Különleges előadásai mellett JÓGABALETT órákat tart felnőtteknek, 2016 januárjától pedig 6-12 éves gyerekeknek is!

2016. február 27. 19:00
SZILUETT CINEMA
#báb #tánc #programozott látvány
MOM Kulturális Központ
Budapest, Csörsz u. 18.

www.gobirita.hu
 

Nincsenek megjegyzések: