2016. február 3., szerda

Gabonapelyhek - hozzáadott cukor nélkül




Nemzetközi szinten is egyedülálló termékfejlesztéssel jelentkezett a Cornexi Food Kft. A növekvő egészségtudatos vásárlói körre alapozva, hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhek gyártását kezdték meg a székesfehérvári üzemükben. 



Hozzáadott cukor nélkül készített müzlik és müzliszeletek már évek óta elérhetők a boltok polcain, a gabonapelyhek piacán azonban ez az első hazai fejlesztésű termékcsalád. A Cornexi fejlesztői három új terméket dolgoztak ki. A kakaós gabonagolyó, kakaós gabonapehely gyümölcsökkel és a málnás-joghurtos gabonakarika 300 grammos kiszerelésben kerül forgalomba.

Buday Bernadett, a Cornexi Food Kft. értékesítési és marketing igazgatója elmondta: a legújabb hozzáadott cukor nélküli gabonapelyhekkel és a korábban fejlesztett 14 müzliszeletükkel is az egészségtudatos vásárlókat szólítják meg, mivel felméréseik azt mutatják, hogy egyre többen ismerik fel az étrend és az egészség közötti szoros kapcsolatot.

- Az új termékeink száz százalékban magyar fejlesztésűek, emellett a Cornexi olyan beszállítókkal dolgozik együtt, akik alapanyagaikkal is segítik egészségtudatos törekvéseinket - mondta Buday Bernadett. - Terveink szerint idén a hozzáadott cukor nélkül készülő gabonapelyhünkből mintegy 40 tonnát gyártunk, és saját disztribúciós csapatunkkal dinamikusan bővítjük az értékesítési helyek számát.

A Cornexi legújabb hozzáadott cukor nélkül készülő termékcsaládjának kiemelkedően magas a rosttartalma, az energiatartalma pedig alacsonyabb, mint a cukor hozzáadásával készülő gabonapelyheké.
 A Cornexi Magyarország egyik legnagyobb tradicionális müzliszelet-, valamint gabonapehely-gyártójaként lett ismert mintegy húsz éve. A jelenlegi magyar tulajdonos 2009 óta vesz részt a cég működésének újraszervezésében és stabilizálásában. A vállalat termelését hatszázmillió forintot meghaladó beruházással tavaly helyezték át Enyingről a székesfehérvári ipari parkba - egy közel tízezer négyzetméteres üzemben folyik a termelés. A cég éves forgalma meghaladja a nyolcszázmillió  forintot és közel száz termékkel vannak jelen a piacon. A Cornexi az új generációs müzliszeleteivel 2014-ben mutatkozott be a vásárlóknak, de az áruházláncoknak gyártanak saját márkás szeleteket és gabonapelyheket is. A Cornexi a tavalyi költözés és az élelmiszeriparban kiemelten fontos minőségbiztosítási auditok mellett a termékfejlesztésre és a márka újrapozicionálására összpontosított.

A cégnek optimizmusra ad okot, hogy a korábban piacra vezetett termékek megbízható minőségét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tesztje is bizonyította. A Nébih tavaly év végén 21 csokis és kakaós gabonagolyó esetében végzett teljes körű vizsgálatot. Az íz, aroma, forma és állag alapján végzett teszten a Cornexi gyártmányai a legjobbnak bizonyultak - az első négy helyezést érték el.

Hazai trendek a gabonapehely-piacon

A reggeli gabonapelyhek várhatóan profitálnak a növekvő egészségtudatossági trendekből és a fogyasztói vásárlóerő lassú növekedéséből. Ebben a kategóriában az előrejelzések azt mutatják, hogy a kiskereskedelmi értékesítés volumene és értéke is növekedni fog. A vásárlók számában további bővülés várható, ahogy egyre több termék készül egészséges és természetes összetevőket tartalmazó receptúra alapján. Azok a vásárlók, akik megengedhetik maguknak, hogy gabonapelyheket vásároljanak, növelni fogják fogyasztásukat és szívesen kipróbálnak új termékeket és ízeket.

Mit reggeliznek a magyarok?

Magyarországon a reggelizők körében a szendvics a legnépszerűbb, ezt követik szorosan a különböző cereáliák, tejtermékek, péksütemények és a tojás. Egyes adatok szerint az egy főre jutó éves gabonapehely fogyasztás hazánkban alig éri el az egy kilót, miközben Angliában ez hat  kilogramm.
Magyarországon komoly probléma, hogy sokan egyáltalán nem is reggeliznek. Egyes elemzések szerint a lakosság harminc százaléka üres gyomorral indul munkába. Azokban a családokban, ahol a szülők is példát mutatnak, ott a gyerekek is változatosabban étkeznek. 
 

Nincsenek megjegyzések: