2016. február 18., csütörtök

Pengetős népi hangszerek újszerű találkozása




Berta Alexandra - Pálházi Bence és bandája - PengetősTrió koncertje a Fészek Művészklubban. Egy koncert, ahol a magyar népzene pengetős és vonós hangszerei, határaikat átlépve találkoznak, és rendhagyó megszólalásban mutatkoznak be. 



A citera, a tambura és a koboz adják a pengetős muzsika alapját, a hagyományos hegedű-brácsa-bőgő hangszer-együttes pedig a vonós muzsika képviseletében van jelen. A fellépő zenészek mindannyian kiemelkedő tehetségű előadók, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének jelenlegi, vagy végzett hallgatói.

Berta Alexandra, Junior Príma díjas előadóművész énekhangja és citerajátéka köré csoportosulva, újszerű és izgalmas társításokban, variációkban születnek meg a produkciók, amelyek az autentikus magyar népzene vokális és instrumentális dallamaira épülnek.

Pálházi Bence kiemelkedő tehetségű, fiatal prímása a népzenei mozgalomnak, aki zenekarával a színpadi és táncházi muzsikálásban egyaránt jártas.

Csasznyi Imre, a Góbé zenekar frontembere, tamburajátékával és énekhangjával járul hozzá a műsor színes kínálatához.

Csenki Zalán, a Korinda zenekar kobzosa, aki fő hangszere mellett más népi hangszereken is megmutatja hangszeres tudását. 
A fiatal tehetségek, hangszerek, zenei világok és stílusrétegek találkozásának a budapesti Fészek Művészklub ad helyet.

2016. február 19. 19:00
Berta Alexandra - Pálházi Bence és bandája - PengetősTrió koncertje
Fészek Művészklub

http://www.feszek-muveszklub.hu
 

Nincsenek megjegyzések: