2016. február 21., vasárnap

Február 24-től indul a IV. Thália Humorfesztivál
Öt nap alatt tíz előadást láthatnak majd a nézők. Február 24-28. között garantáltan a nevetésé lesz a főszerep a Thália Színházban.

Február 24-én, elsőként a Nagyszínpadon a Győri Nemzeti Színház produkcióját láthatják - Ken Ludwig népszerű, kortárs amerikai vígjátékszerző Primadonnák című komédiáját Simon Kornél rendezésében, Járai Máté és Nagy Balázs szenzációs főszereplésével.
Február 25-én, szintén egy amerikai sztárszerző dararabja kerül színre a Nagyszínpadon.
A Kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában Neil Simon: Mezítláb a parkban című vígjátéka, Kelemen József rendezésében, melyet híres filmváltozatából ismerhettünk meg Robert Redford és Jane Fonda nagyszerű párosával.
Ugyanezen a napon a Thália Mikroszínpadán a Momentán Társulat, RögvEst-je lesz látható. A társulat az interaktív improvizációs színház hazai meghonosítója. A RögvEst az angol-amerikai imprószínházi hagyományok és saját elképzeléseik alapján született és fut nagy sikerrel.
Február 26-án, a Nagyszínpadon a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház előadásában nézhetik meg Gábor Andor  komédiáját, a Dollárpapát, Lendvai Zoltán rendezésében, Józsa Imre főszereplésével. Ezúttal felcsendülnek Szirmai Albert neves operett-szerző fülbemászó melódiái is, melyeket a darabhoz írt - majd száz éve.
Szintén aznap az Arizona Stúdióban a Váci Dunakanyar Színház vendégjátéka kerül színre: Az élet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. Az igazi fiatalos romantikus komédiát íróként és rendezőként is Olt Tamás jegyzi, főbb szerepekben: Mohai Tamás, Vándor Éva, Schlanger András lesz látható.
Február 27-én, szombaton a Nagyszínpadon a Thália Színház saját előadását lehet megtekinteni a műfaj koronázatlan királyától. Georges Feydeau: Rövid a póráz című darabját, Kelemen József rendezte, főszerepben Schell Judit, Pindroch Csaba és Szabó Győző.
Szintén szombaton, két másik produkcióval is bővül a kínálat.
Délután öt órától az Arizona Stúdióban egy Dumaszínház - Füge Produkciót az Elhanyagolt férfiszépségeket láthatják. Andrássy Máté és Újvári Milán szavak nélkül ábrázoló, mégis sokat mondó, káprázatos technikájú és tehetségű duóját, míg este fél nyolctól a Mikroszínpadon Bödőcs Tibor: Cefre Palota című közéleti önálló estje lesz látható.
A fesztivál zárónapján nagyszínpadi produkcióként a Miskolci Nemzeti Színház, A nagy Romulus - Friedrich Dürrenmatt mindig aktuális klasszikusa mutatkozik be a budapesti közönségnek. Rendező: Keszég László.
Az Arizona Stúdióban pedig a Pinceszínház előadásában Tasnádi István: Finito (Magyar Zombi) című darabja lesz látható. Rendező: Tasnádi Csaba. A különböző változatokban, sok színpadot megjárt darab főszereplői ezúttal Györgyi Anna és Bajomi-Nagy György lesznek.
A program iránt érdeklődőket fesztivál bérlettel, kedvezményes fesztiváljegyekkel, kiállítással és farsangi meglepetés programokkal várják.
A fesztivál előadásait ismét öttagú zsűri értékeli majd:
- Nagy Katalin, a Vasárnapi Újság felelős szerkesztője,
- Farkas Anita, a Magyar Demokrata kulturális újságírója,
- Fekete Péter, miniszteri biztos, a MACIVA ügyvezető igazgatója,
- Stumpf András, újságíró, publicista, a Mandiner főmunkatársa alkotják
- Czagány Judit, közönségzsűri.
Bővebb információ folyamatosan a Thália Színház honlapján olvasható.
http://www.thalia.hu

Lantai József - EuroAstra

Nincsenek megjegyzések: