Tény, hogy Olaszországban a tésztáknak jutott vezető szerep, de szaftos ételek mellé szintén szívesen fogyasztanak polentát is az olaszok, mely méltó helyettese lehet a tésztának, burgonyának vagy a rizsnek is.
A kukoricalisztből készülő köret régen inkább a szegények eledele volt, (Erdélyben is nagy divatja volt egyébként az olasz polentához hasonló puliszkának), de mára már a trendi éttermek étlapján is állandó szereplő.
Remek társa például a szépia halnak, melyet a hal saját tintájából készülő, fekete szósszal tálalnak.
Az elkészítéséhez mindössze (20 dkg) kukoricalisztre, (5dl) vízre, sóra és egy kis vajra lesz szükség:
Először tedd fel a vizet forrni és sózd meg egy picit. Amikor forr a víz, öntsd bele a kukoricalisztet és állandó kevergetés mellett főzd meg, míg egy sűrű masszát nem kapsz. Ekkor keverd bele a vajat, majd öntsd egy külön tálba, ahol megdermedhet. Amikor kihűlt, szeleteld fel és tálald.
Szaftos húsokhoz nagyon jól passzol ez az olasz módra készített "puliszka", amit még tovább lehet turbózni például reszelt sajt hozzáadásával. Jó étvágyat!
Forrás: Olaszportál
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése