Egy igazán finom, könnyű pogácsa a legjobb, amivel egy vendéget megkínálhatsz. Télen sörkorcsolya, előétel, uzsonna. Variáld a formáit is!
A tökéletes túrós pogácsa
Hozzávalók 2 sütőlapnyi pogácsához:
60 dkg liszt
25 dkg juhtúró/tehéntúró
2 dl tejföl
1 dl tej
fél kocka élesztő
25 dkg margarin/vaj
2 kiskanál só
1 csipet cukor
1+1 tojás
szezámmag/mák/reszelt sajt
Elkészítése: A lisztet szitáld át. A tejet langyosítsd meg, és tedd bele a cukrot, majd morzsold hozzá az élesztőt, és tedd félre, hogy felfuthasson. A lisztet morzsold el a vajjal, a sóval és a túróval, majd add hozzá a tejfölt, a beindult élesztőt valamint a tojást. Gyúrd össze alaposan, majd letakarva tedd pihenni egy éjszakára a hűtőbe. Másnap melegítsd elő a sütőt 200 fokosra, a tésztát nyújtsd ki ujjnyi vastagra, és szaggass belőle formákat. Verj fel egy tojást, és kend be a pogácsák tetejét, majd szórd be szezámmaggal, vagy amihez épp kedved van. A forró sütőben kb. 15 perc alatt készül el.
Forrás: Ács Borbála - ötvenentúl.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése