2017. január 25., szerda

Vakfolt -- magyar akció-vígjáték




Elkészült Slemmer Ádám, a Budapesti Metropolitan Egyetem végzős turizmus-vendéglátás szakos hallgatójának Vakfolt című első, független filmje az Amego Film, Osvárt Andrea produkciós cégének aktív közreműködésével. A rendező a forgatókönyv írása közben egyik kedvenc alkotásából, Christopher Nolan Eredetéből igyekezett ihletett meríteni.

A történetben a főszereplő Attila és húga élete egy tragikus baleset következtében gyökeresen megváltozik. A fiút több hónapnyi sikertelen munkakeresés után különleges csapat találja meg, és bevonja egy küldetésbe. A fontos információk megszerzéséhez a Vakfolt nevű chipet - amely kameraként funkcionál -, beültetik egy kutató szemébe. Amikor nyilvánvalóvá válik, hogy a megbízás illegális, megkezdődik Attila ámokfutása. Az izgalmakkal telített akciók során azonban kiderül, hogy senki, semmi nem az, akinek és aminek látszik.

Slemmer Ádám a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatója, 2017 januárjában diplomázik turizmus-vendéglátás szakon, szakdolgozatát "filmturizmus"-ból írta. A most 23 éves rendezőt már gyerekkorában rabul ejtették a filmek, ám a kezdeti amatőr próbálkozások után a Vakfolt jelentette számára az első igazi kihívást. A forgatókönyv megírását hosszas kutatómunka előzte meg és a forgatás előkészítése is komoly tudást igényelt. Slemmer Ádám családjában azonban senki nem foglalkozik filmezéssel:

„Már egészen kiskorom óta érdekel a filmezés, és bár a rendezés felé húz inkább a szívem, a mai napig szívesen foglalkozom bármivel ezen az iparágon belül, legyen szó akár színészetről, vágásról, operatőri munkáról vagy vizuális effekt készítéséről. Körülbelül 5 éves lehettem, amikor apukám vásárolt egy videokamerát, amivel a különböző családi eseményeket örökítette meg. Nekem nagyon megtetszett az, hogy minden, amit a kamera előtt csinálunk, azt később újra és újra vissza lehet nézni" - mesél a kezdetekről a fiatal forgatókönyvíró-rendező.

A film főiskolás és egyetemista fiatalok lelkesedéséből, alkotási vágyából, barátok, szponzorok és az interneten összegyűjtött adományok segítségével jött létre. A Budapesti Metropolitan Egyetem például azzal járult hozzá hallgatójuk kibontakozásához, hogy több alkalommal biztosított forgatási helyszínt a Rózsa utcai campuson. Így Slemmer Ádámot a saját szórakoztatásra készült családi videók, majd a stop-motion animációk, a számítógépes szerkesztések és a kezdeti szárnypróbálgatások az első egész estés játékfilmjének elkészítéséig vezették.

„A filmet gyakorlatilag már leforgattuk, amikor találkoztunk Osvárt Andreával és produkciós cégével. Megmutattuk neki az anyagot, az első vágást és nagyon tetszett neki, amit látott. Azt mondta, lát benne fantáziát, jó a sztori és érdemes lenne ebből egy picit többet kihozni. Hatalmas segítséget jelentett számunkra, és mindemellett egy nagy élményt." - tette hozzá Slemmer Ádám.

A Vakfoltban komoly szerepet kapott a közismert színművész Kálid Artúr is, aki a forgatókönyv elolvasása után döntött úgy, hogy örömmel vállalja a felkérést. A további szerepeket fiatal színészek, Rábaközi Gergő, Réti Nóra, Benesovits Áron, Bernáth Viktor, Bori Ádám, Varsányi Szabolcs, Járosi Róbert Gábor és a forgatókönyvíró-rendező, Slemmer Ádám játsszák.
A Vakfolt főcímdalát, a 2012-es Csillag Születik egyik döntőse, Szirota Jennifer énekli.

Slemmer Ádám: Vakfolt
magyar akció-vígjáték
Rendező: Slemmer Ádám
Forgatókönyv: Slemmer Ádám
Szereplők: Kálid Artúr, Rábaközi Gergő, Réti Nóra, Slemmer Ádám,
Benesovits Áron, Bori Ádám, Varsányi Szabolcs, Járosi Róbert Gábor
Producer: Osvárt Andrea
Koproducer: Kiss Levente
Gyártó és forgalmazó: Amego Film

Országos bemutató: 2017. január 26.
A fordulatos akcióthriller a Cinema City mozijaiban, néhány független filmszínházban, illetve a Mozgó Mozi hálózatában lesz látható országszerte.

www.vakfoltfilm.com
https://www.youtube.com/watch?v=pw4l5Xi7gls&t=1s

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: