2017. január 8., vasárnap

Négy hely, ahol a világ közepén érezheti magát




Ön járt már olyan helyen, ahol úgy érezte, a világ közepén áll éppen? Bemutatunk négy olyan helyet Magyarországon, ahol az építőknek köszönhetően úgy érezhetjük, körülöttünk forog a világ!

Iránydomb -Kecskemét


Nem csak a tűzre lehet figyelni
Sopron jelképét több száz évvel ezelőtt azért építették, hogy gyorsan észre lehessen venni a városban fellobbanó tüzet és riasztani a lakosokat. Ma a lenyűgöző panoráma miatt lépcsőznek fel a turisták a Tűztoronyba, amelynek kőpárkányán számos város neve és távolsága mutatja, a helyiek számára a torony az origó.

Lenn az alföld tengersík vidékin...
A Tisza-tó partján, a hegyek és az Alföld találkozási pontjánál fekszik Poroszló. Az ökocentrum kilátójába felkapaszkodók két táj látványában is gyönyörködhetnek, emellett virtuálisan a fővárostól Székelyföldig nyúló térség centrumában érezhetik magukat.

Középpontban a hirös város
Az építők a megyeszékhely központi szerepét akarták hangsúlyozni vele, a gyerekek pedig csúszdának használják - a Kecskemét szívében álló iránydomb mindenkinek mást jelent. A főtér közepére épített, megjelenésében az alföldi kunhalmokat idéző alkotás azonban a felületére vésett városnevek nélkül is sugallná központi jellegét

Itt kezdődik a Balaton!
Siófok legismertebb jelképe a város szívében magasodó, egyedi kinézetű víztorony. Az épület tetején lévő kávézóba betérő vendégek egy forró feketét kavargatva több tucat város nevét és távolságát olvashatják a falakon a világ minden pontjáról. Akkor azonban már gondban lehet az utazó, ha szeretne elindulni valamelyik irányba, hiszen a víztorony felső szintje folyamatosan forog.
A legjobb helyen járunk azonban, ha a Balatont vettük célba. Hiszen a világ közepe mindenki számára máshol van, de abban mindenki egyetért, hogy a Balaton Siófokon kezdődik!

Forrás: EuroAstra
 

Nincsenek megjegyzések: