2017. január 25., szerda

Megjelentek a Móricz és Babits-pályázatok




A pályázatok szakmai lebonyolítója a Petőfi Irodalmi Múzeum.
 

2017. évi Móricz Zsigmond Irodalmi Alkotói Ösztöndíj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban: MANK) pályázatot hirdet azon fiatal írók, irodalmárok részére, akik szépirodalmi, kritikai, szociográfiai vagy irodalomtörténeti munkájukhoz kérnek támogatást a Móricz Zsigmond irodalmi ösztöndíj elnyerésével.
Pályázhatnak azok az 1982. január 1. után született írók, irodalmárok, akik eddig színvonalas orgánumokban, szakmai színtereken megjelentek. Már publikált kötet megléte előnyt jelent. Korábbi ösztöndíjasok is pályázhatnak abban az esetben, amennyiben az előző ösztöndíjuk lejárta óta eltelt öt év (utolsó sikeres pályázati év: 2012.), és a korhatárnak még megfelelnek. Egy évnél hosszabb időszakra vonatkozó terveket a kuratórium nem támogat.
Nem nyújthat be pályázatot, aki az ösztöndíj ideje alatt központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (például az NKA alkotói támogatása) vagy egyéb támogatásban, illetve aki MASZRE alkotói támogatásban részesül. PhD-témával és drámaírói tevékenység támogatására nem lehet pályázni.
Ösztöndíjban részesülhet évente: legfeljebb 13 fő
Az ösztöndíj időtartama: 12 hónap, a 2017. január - december 31. közötti időszakra
Az ösztöndíj összege
Bruttó 100.000 Ft/hó célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltétételeket teremtsen a magas színvonalú alkotó tevékenységhez.
A pályázat beadási határideje: 2017. február 6. (hétfő) éjfél.
https://pim.hu/hu/2017-evi-moricz-zsigmond-irodalmi-alkotoi-osztondij

2017. évi Babits Mihály Műfordítói Ösztöndíj

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (a továbbiakban: MANK) pályázatot hirdet fiatal műfordítók részére, akik szépirodalmi (próza, líra), kritikai, szociográfiai vagy bölcseleti művek magyar nyelvre történő műfordítói munkájukhoz kérnek támogatást a Babits Mihály-ösztöndíj elnyerésével.
Pályázhatnak:
- az 1977. január 1. után született, műfordítói tevékenységet végző alkotók. Előnyt jelenthet színvonalas orgánumokban már publikált műfordítás;
- akik 2016-ban nem részesültek Babits-ösztöndíjban;
- akik az ösztöndíj ideje alatt nem részesülnek központi költségvetési forrásból egyéb ösztöndíjban (PhD-ösztöndíj, az NKA alkotói támogatása, stb.) vagy egyéb alkotói támogatásban.
Az ösztöndíj összege: bruttó 100.000 Ft/hó.
Beérkezési határidő: 2017. február 20. (hétfő) éjfél.
https://pim.hu/hu/hirek/babits-mihaly-muforditoi-osztondij

https://pim.hu
 

Nincsenek megjegyzések: