2017. január 18., szerda

Drive Time Színház: a József Attila Színház kora esti stúdió előadásai




A József Attila Színház Drive Time Színház elnevezéssel egyfajta kampányt hirdetett meg „A színházban üljön, ne a dugóban!" jeligével. A budapesti teátrum egyfelvonásos stúdió előadásokat kínál a hétköznap késő délutáni-kora esti csúcsforgalomban, közvetlenül munkaidő után.
Előadások: 2017. január 24., február 14., 15., 17.


A Drive Time Színház a József Attila Színház hazánkban egyedülálló, kísérleti kezdeményezése, melynek célja, hogy a néző a munkaidőt követő értékes idejét ne a forgalmi dugóban araszolva, buszon, metrón vagy villamoson szorongva, hanem sokkal kellemesebben, egyfelvonásos előadások megtekintésével tölthesse. A programban résztvevő produkciók a megszokottnál korábban kezdődnek, így az előadás és a munka vége közti holt idő is lerövidül. Az előadások időtartama illeszkedik a munka utáni csúcsforgalomhoz, így a színházi előadás végén a közönség egyszerűbben és gyorsabban, egy kellemes színházi élménnyel gazdagabban juthat haza, ráadásul szinte az egész estéje szabad marad.
A Drive Time Színház programján jelenleg három darab szerepel, amelyek teljes értékű stúdiószínpadi produkciók, időtartamuk átlagosan egy óra. Karinthy Ferenc Dunakanyar és Békés Pál A Tisza felső folyása című színműve mellett Friedrich Dürrenmatt Késő őszi esti órán című bűnügyi komédiája látható Fehér Anna, Nemcsák Károly, Létay Dóra, Quintus Konrád, Verebes István, Schlanger András és Balázs László szereplésével.
A Drive Time-előadások időpontja: 17:30
Jegyárak: 2000 Ft
Minden Drive Time-előadásra jegyet váltó néző 500 Ft-os jegyvásárlási kupont kap ajándékba, melyet bármelyik hagyományos kezdési időpontú nagyszínpadi előadásra beválthat.
2017. január 24. (kedd) 17:30
Karinthy Ferenc: Dunakanyar - színmű
Kávéfőző kisasszony: FEHÉR Anna
Vendég: NEMCSÁK Károly
Egy kései órán, zárás előtt alig húsz perccel érkezik a Vendég egy országúti presszóba. A Kávéfőző kisasszony már indulna haza, a kávéfőzőt már elzárta, így a Vendég konyakot rendel. A kezdeti feszült helyzetet egy beszélgetés követ, ahol a két magányos lélek nemcsak megismeri, de meg is szereti egymást. A kimondott szavak és a ki nem mondott gondolatok végül összekapaszkodáshoz és egy lassan kibontakozó szerelemhez vezetnek. Édesbús történet egy véletlen találkozás sorszerűségéről.
A Dunakanyar és A Tisza felső folyása című előadás hagyományos, 19:30 órai kezdési időponttal, egyben is megtekinthető.
Karinthy Ferenc örököseinek az engedélyét a Hofra Kft. közvetítette (www.hofra.hu)
2017. február 14. (kedd) 17:30
Karinthy Ferenc: Dunakanyar - színmű
2017. február 15. (szerda) 17:30
Békés Pál: A Tisza felső folyása - színmű
Nő: LÉTAY Dóra
Férfi: QUINTUS Konrád
Két ember, egy nő és egy férfi. Nincs nevük, nem ismerik egymást, az ország határánál árad a Tisza, visz mindent, ami az útjába kerül. A víz általában tisztára mos mindent. A mocskot, bűnöket, titkokat. Menekülő útvonalat viszont nem ad a tisztaság elől, és nem mindig akkor akarjuk tisztán látni dolgainkat, hibáinkat, amikor az élet tükröt tart. Ismerős ez a mindennapi életben is. Két jó taktikus, de őszinte ember, akiknek bizalmatlanság és titok fedi lényüket, mindketten menekültek. Egy nem várt természeti esemény, az árvíz összezárja őket egy büfé szigetre, ahonnan sehova nem tudnak mozdulni. El bírják viselni egymást? Meddig célravezető az őszinteség, és mikor mi számít óvatoskodásnak vagy éppen támadásnak? A tét csupán az életük.
Békés Pál műve a Proscenium Szerzői Ügynökség Kft. engedélyével kerül előadásra.
2017. február 17. (péntek) 17:30
Friedrich Dürrenmatt: Késő őszi esti órán - bűnügyi komédia
Korbes: VEREBES István
Hofer: SCHLANGER András
Titkár: BALÁZS László
Ritka pillanat, amikor egy rajongó találkozhat egy sokak által nagyra becsült szerzővel. Még ritkább, amikor lehetősége nyílik arra, hogy kedvenc könyveiről beszélgessen az alkotóval. A regényben bemutatott történetek vajon a fantázia szülöttei, vagy a valóságban is megtörtént esetek?
Az előadás megegyezik az Írók, gyilkosok, lúzerek című előadás első felvonásával.

www.jozsefattilaszinhaz.hu
 

Nincsenek megjegyzések: