2017. január 29., vasárnap

Hadat üzent az egészségügyi tévhiteknek a HáziPatika.com




Cikksorozat segíti az olvasók felvilágosítását. Te mindent beveszel? címmel indította el új edukációs kampányát a HáziPatika.com. A portál célja, hogy segítsen eligazodni az online világban rohamosan terjedő veszélyes egészségügyi tévhitek között és felelős médiafogyasztásra ösztönözze olvasóit.

Méregként ható HPV-vakcina, a szervezetünket elpusztító fogamzásgátló, csigolya-rendellenesség mint minden betegségünk forrása -  az interneten végtelen számú információforrás áll rendelkezésünkre különböző panaszaink gyors és biztos enyhítésére, titkos elixírek felfedezésére.

„A kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy a csábító bölcsességek ellenére egészségünkkel kapcsolatban csak és kizárólag hiteles forrásokból érdemes tájékozódni. Bár a közösségi médiában keringő tévhiteket nem érdemes komolyan venni, a jelenséggel kapcsolatos felvilágosítás elkerülhetetlen feladatunk. Hiszen a légből kapott tanácsok megfogadása végzetes következményekkel járhat. Szerencsés esetben „csak" nem segítik a gyógyulás folyamatát, rosszabb esetben azonban súlyosbíthatják a tüneteket, vagy akár semlegesíthetik is a szakorvos kezelését" - mondta Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője.

Az ország vezető egészségügyi portáljaként a weboldal munkatársai feladatuknak érzik, hogy ezeket a híreket szakértők segítségével cáfolják meg, és friss, hiteles tájékoztatást adjanak a gyógyulni vágyóknak - vagy pusztán az egészségügy iránt érdeklődőknek.

A sorozat első része neves hazai orvosok, szakértők és tudományos kutatások segítségével vesz górcső alá egy olyan, 2013-ban felbukkant álhírt, ami a közelmúltban újra megállíthatatlanul terjedni kezdett a közösségi felületeken. A cikkben három, a témában elismert szakorvos - dr. Koiss Róbert nőgyógyász, onkológus, dr. Lintner Balázs szülész-nőgyógyász, daganatsebész és dr. Bartha Tünde szülész-nőgyógyász - elemzi és javítja ki a HPV-vakcina összetételére és hatásaira vonatkozó téves információkat.

A kampány első írása a HáziPatika.com oldalán olvasható: 

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/noi_bajok/cikkek/gyilkos_tevhitek_a_hpv-oltasrol/20170116140752?autorefreshed=1

http://www.hazipatika.com
 

Nincsenek megjegyzések: